Deadliest Warrior: Legends

Idea on jokaisen peliprojektin sielu, jonka hiomiseen käytetään runsaasti aikaa. Suuren rahan projekteja syytetään tylsyydestä, sillä tuotantoon asti pääsevät vain mauttomat, takuuvarmoina rahasampoina pidetyt massaideat. Pienillä kehittäjillä taiteellista vapautta on enemmän.

Deadliest Warrior: Legends on Yhdysvaltain Oregonissa sijaitsevan Pipeworks Softwaren kehittämä mätkintäpeli, jonka idea on ilahduttavan omaperäinen: pelaaja heitetään tappelukehään ottamaan mittaa historiallisista henkilöistä. Pelimaailmassa esimerkiksi Tšingis-kaania saa nyt mätkiä turpaan tavan takaa.

Hauskasta ja tuoreesta ideasta huolimatta pikkuongelmat pudottavat Legendsin edullisesti myytävien Arcade-pelien kärkikastista. Suurin ongelma on yleinen hiomattomuus: esimerkiksi verkkopeli kärsii jatkuvista jumiutumisista.

Pelikokemusta heikentää myös surkea hahmotasapaino: osa taistelijoista on huomattavan ylivoimaisia, jolloin menestyminen vaikeimmallakin vaikeustasolla on lasten leikkiä. Pikkuvirheistä huolimatta peli antaa hyvän vastineen rahoille, sillä pelattavaa riittää moneksi illaksi.

Deadliest Warrior: Legends (testattu: Xbox 360, saatavilla myös: PS3)

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.