Deadliest Warrior: Legends

Idea on jokaisen peliprojektin sielu, jonka hiomiseen käytetään runsaasti aikaa. Suuren rahan projekteja syytetään tylsyydestä, sillä tuotantoon asti pääsevät vain mauttomat, takuuvarmoina rahasampoina pidetyt massaideat. Pienillä kehittäjillä taiteellista vapautta on enemmän.

Deadliest Warrior: Legends on Yhdysvaltain Oregonissa sijaitsevan Pipeworks Softwaren kehittämä mätkintäpeli, jonka idea on ilahduttavan omaperäinen: pelaaja heitetään tappelukehään ottamaan mittaa historiallisista henkilöistä. Pelimaailmassa esimerkiksi Tšingis-kaania saa nyt mätkiä turpaan tavan takaa.

Hauskasta ja tuoreesta ideasta huolimatta pikkuongelmat pudottavat Legendsin edullisesti myytävien Arcade-pelien kärkikastista. Suurin ongelma on yleinen hiomattomuus: esimerkiksi verkkopeli kärsii jatkuvista jumiutumisista.

Pelikokemusta heikentää myös surkea hahmotasapaino: osa taistelijoista on huomattavan ylivoimaisia, jolloin menestyminen vaikeimmallakin vaikeustasolla on lasten leikkiä. Pikkuvirheistä huolimatta peli antaa hyvän vastineen rahoille, sillä pelattavaa riittää moneksi illaksi.

Deadliest Warrior: Legends (testattu: Xbox 360, saatavilla myös: PS3)

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Tänään

Uusin TIS-kausi: Äänekoskelainen pariskunta lähtee Temptation Islandille tilanteessa, jossa Marilla on jo hairahdus alla

Uniikki löytö Jyväskylän Ylistönmäeltä – Paikka on tiettävästi ainut lajin esiintymä Suomessa

Legendaarisen harmonikkataiteilija Veikko Ahvenaisen, pian 90, menestyksen salaisuus on sinnikkyys: opetteli nuotit kuuntelemalla ikkunan alla VPK:n soittoa

Kolumni: Kakkosdivarista katsomon puolelle

"Se on vaan niin ihana tyyppi" – Hyytävä kelikään ei karkottanut popidoli Ellinooran keikkaa odottavia faneja Lutakosta

Magnus Mali ällistytti parikymppisenä Haluatko miljonääriksi -ohjelmassa – nyt Jahdistakin tuttu tietopankki asuu Jyväskylässä, jossa "maalaispoika" viihtyy paremmin kuin pääkaupunkiseudulla

Jämsän maajussi ei päässyt ohjelmaan, mutta sai elämänsä kirjeen – "Siinä on mun mies"

Kolumni: Sinun makusi ei ole koko maailma

Jyväskylän hurja muodonmuutos kuvina – Jussi Jäppisen kuvasarja jatkuu ja ulottuu nyt lähihistoriaan

Legendaarinen ravintola "Tirra" sijaitsi teatterin naapurissa Jyväskylässä: "Jatketaan peliä ihan kohta, kun olen käynyt sanomassa repliikit"

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.