DmC Devil May Cry

Ninja Theory

Capcomin Devil May Cry -pelisarja on tunnettu tinkimättömästä toiminnasta, jossa tuonpuoleisesta kotoisin olevia demoneita niitetään erilaisilla teräaseilla kumoon tuhansittain.

Aikaisemmin Capcomin itse kehittämän pelisarjan työstövastuu on tuoreimman osan myötä siirtynyt kokonaan uusille tekijöille. Vuonna 2000 perustetun Ninja Theory -studion myötä pelisarjassa nähdään uusi alku, jossa myös pelin päähenkilölle tehdään nuorennusleikkaus.

Uskalias juoninollaus on onnistunut. Uusien tekijöiden käsissä demoniräiskinnästä on kehittynyt mukaansa sieppaava toimintaseikkailu. Tekijät ovat onnistuneet lisäämään toiminnallisiin elementteihin uskottavasti rakennetun juonikuvion, joka syventää pelikokemusta tuntuvasti. Pelisarjan aikaisempia faneja ei kuitenkaan ole unohdettu: mukana ovat saagalle tunnusomaiset tappelukohtaukset.

Tuotannollisia arvoja tarkasteltaessa uutuusosan ei tarvitse hävetä edeltäjiinsä verrattuna. Ulkoasultaan upea peli tarjoilee pelaajalle mukaansa sieppaavan pelimaailman, jonka ulottuvuuksia juonikuviot ja ääninäyttelijöiden hyvät suoritukset entisestään syventävät.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.