Dying Light: The Following

Peleihin erikseen myytävä, tyhjänpäiväinen lisäsisältö on vallitseva ilmiö. Mutta aina välillä joku näkee ylimääräistä vaivaa. Puolalainen Techland kasvattaa vuodentakaista toimintapeliään Dying Light mittavalla The Following -laajennuksella, jota voisi kuvailla jopa jatko-osaksi.

Alkuperäinen peli yhdisti avoimen pelimaailman, parkourin ja zombit. Parkourin kehittäjän David Bellen kanssa työstetty peli osasi välittää kasvavan liike-energian antoisasti pelaajalle. The Following vie kokemuksen kaupungista maaseudulle ja tuo mukaan nopeat hiekkamönkijät.

Asfaltilla, pikkuteillä, metsissä ja pelloilla kaahaaminen karkuun perässä juoksevilta zombeilta tuntuu luonnolliselta jatkeelta ympäristössä sulavasti liikkumiselle. Välillä kulkuneuvosta on myös noustava ulos juoksemaan talojen katoille ja sisätiloihin suorittamaan tehtäviä ja etsimään mönkijään polttoainetta ja parempia osia. Kiinnostavaa pelattavaa onkin paljon.

Rosoisen särmikästä tunnelmaa nostaa Pawe? B?aszczakin iskevä musiikki, jonka inspiraatioksi on kuultavissa John Carpenterin elokuviinsa säveltämät syntetisaattorisoundit.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.