Eagles of Death Metal palaa terrori-iskujen Pariisiin

Amerikkalaisyhtye Eagles of Death Metal soittaa tänään paluukonsertin Pariisissa kaupunkia kohdanneiden terrori-iskujen jälkeen. Olympia-teatterin konserttiin, jota on kuvailtu yhdeksi kaikkien aikojen tunnelatautuneimmista rock-keikoista, on tulossa satoja iskuista selvinneitä.

Eagles of Death Metal oli pitämässä konserttia Bataclan-konserttisalissa, kun terroristit hyökkäsivät sinne 13. marraskuuta. Hyökkäyksessä kuoli 89 ihmistä. Yhtye soitti iskun jälkeen Pariisissa jo joulukuussa irlantilaisen U2:n konsertin yhteydessä, mutta nyt yhtye järjestää oman paluukeikan.

Konserttialue on vartioitu ja suljettu liikenteeltä. Paikalle on saapumassa myös yhteensä 30 psykologia ja kriisityöntekijää. Pariisin terrori-iskujen uhreja hoitanut psykologi pelkää, että konsertti voi laukaista joissakin paniikin. Terrori-illasta tuttu musiikki ja samankaltainen konserttisali saattaa laukaista ihmisissä trauman, varoittaa psykologi Carole Damiani.

– Kenenkään ei pitäisi huijata itseään, että tämä konsertti parantaa kaikki ja muuttaa kaiken hyväksi.

Eagles of Death Metalin laulaja Jesse Hughes on luvannut, että yhtye esittää normaalin show'n.

– Rock on aina ollut minulle hauskanpitoa, enkä anna kenenkään ottaa sitä pois meiltä, Hughes sanoi itseensä ja bändin faneihin viitaten.

Hän toivoo, että konsertti on ensimmäinen askel henkisessä toipumisprosessissa.

– Tämä on minulle terapiaa. Haluan nähdä kaikki ne hymyt, jotka tervehtivät minua Pariisissa sinä iltana. Minun todella pitää nähdä ne hymyt.

Iskusta selvinnyt toivoo painajaisen loppua

Myös moni iskuista selvinnyt toivoo, että konsertti päättäisi pitkään jatkuneen painajaisen. Toiset kuitenkin epäröivät osallistumistaan.

– Menen paikan päälle, mutta en tiedä, pystynkö astumaan sisään. En tiedä, onko minulla siihen voimia, sanoo Guillaume Munier, joka selvisi terrori-iskusta piileskelemällä kaksi tuntia vessassa.

Eagles of Death Metalin Hughes kyseenalaistaa Ranskan tiukkojen aselakien järkevyyden. Hänen mukaansa niistä ei ollut hyötyä terroristien pysäyttämisessä vaan siihen tarvittiin lopulta aseita.

– Minä en mene enää mihinkään Amerikassa ilman asetta. Se on syvältä. En ole vainoharhainen, en ole cowboy -- mutta haluan olla valmiina, Kansalliseen kivääriyhdistykseen NRA:han kuuluva ja Donald Trumpia kannattava muusikko sanoi.

– Kaikilla on oltava aseet kunnes kenelläkään ei ole niitä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Tänään

Juha Torvinen tietää, mikä on pitänyt Eput koossa 43 vuotta – "Meille sanottiin, että olette hulluja"

Yrittäjä Ilpo Puranen: “EU-lainsäädännön myötä hyvin tehdyllä työllä ja laadulla ei enää juurikaan ollut merkitystä”

Ismo Leikola kaipaa Suomen makuja ja venyttää yhä vokaaleja – Paviljongin esiintyminen myytiin nopeasti loppuun, mutta tiedossa on jo lisäkeikka

Julkkiskokki Maija Silvennoinen haluaa voin voina ja miehet miehinä, eikä minään vässyköinä – "Ei ruoka ketään tapa, jos sitä syö järkevästi"

Jyväskyläläislähtöinen Kasperi Kauppinen, 21, laati Selviytyjiä varten taktiikan, jossa olennaista oli valeidentiteetti – jopa paidan väri oli tarkkaan harkittu

Liikunnan Riemun poikakalenteri on täällä taas – tarjolla monipuolinen valikoima "mieskarkkeja"

Nooralotta Neziri säästi kymmenen vuotta asuntoa varten, ja nyt unelma on käymässä toteen – pariskunnan omakotitalo rakentuu Jyväskylään parhaillaan

Kolumni: Tuntematon sotilas -kuunnelma kannattaa kuunnella

Melkein yhtä söpö minipossu kuin Jyväskylän Esteri: Lilou partioi ja viihdyttää San Fransiscon lentoasemalla

KISS esiintyy vielä ainakin kerran Suomessa – End Of The Road -kiertue Helsingissä ensi kesänä

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.