Egotrippi 5.10.2006

Torstaina Lutakossa esiintynyt Egotrippi voidaan kiistatta lukea nykyisen suomirockin kärkikastiin. Yli kymmenen vuotta toiminut yhtye on kasvattanut suosiotaan ostavan yleisön keskuudessa tasaisesti.

Tämän vuoden helmikuussa julkaistu albumi Vielä koittaa uusi aika jatkoi menestyskulkua vierailemalla listojen kärjessä. Suosiosta huolimatta Egotrippi ilmoitti torstaina jäävänsä käynnissä olevan kiertueen jälkeen "määrittelemättömän mittaiselle luovalle tauolle". Uutta materiaalia tai keikkoja on siis vähään aikaan turha odotella.

Illan aloittanut Tuure Kilpeläinen saattaa olla joillekin tuttu esimerkiksi Jonna Tervomaalle kirjoittamiensa hittien kautta. Lutakossa hän oli kuitenkin esittämässä kahden sooloalbuminsa kappaleita. Mies ja kitara -pohjalta esiintynyt Kilpeläinen heitti noin puoli tuntia pitkän setin. Hänen välitön esiintymisensä ja tasaisen vahvat kappaleensa toimivat hyvänä aloituksena illalle.

Vastinetta rahoille

Lämmittelijän hoidettua tehtävänsä Egotrippi nousi lavalle nopeasti.

Tässä vaiheessa Lutakossa pystyi havaitsemaan merkkejä pienoisesta yleisökadosta, sillä ihmisiä oli paikalla alle kaksisataa. Kehno ilma ja arkipäivä ovat saattaneet omalta osaltaan vaikuttaa tähän.

Paikalle saapuneet kuulijat kuitenkin saivat taattua vastinetta rahoilleen. Lutakossa nähtiin hyväntuulinen ja varmasti soittanut Egotrippi. Kuten Kilpeläisenkin kohdalla, keikan tunnelma muodostui miellyttävän rennoksi. Egotripin esiintymisessä ei ollut merkkejä liiallisesta rutinoitumisesta ja keikka kulki omalla painollaan.

Suurimman huomion torstain keikalla Egotrippi antoi luonnollisesti uusimman albuminsa kappaleille.

Valinta oli myös kuuntelijaystävällinen, sillä ne ovat tasaisen vahvoja. Biisit kuten Nämä ajat eivät ole meitä varten ja Asfaltin pinta istuivat hienosti vanhempien iskusävelmien joukkoon.

Hittejä ei pantattu

Oli mukava havaita, ettei menneiden vuosien hittejäkään ryhdytty panttaamaan.

Kappaleet kuten Tällaisena iltana, Matkustaja, Koivuniemen herra, Älä koskaan ikinä ja ylimääräisenä kuultu Unihiekkaa olivat selvästi yleisön mieleen. Yksi keikan kohokohdista oli ehdottomasti kitaristi Knipin esittämä Varovasti nyt, joka toi esiin yhtyeen seesteisemmän puolen.

Bändinä Egotrippi soi hienosti. Knipin ja Skelen kitaroiden yhteispeli oli miellyttävää kuultavaa. Yhtyeen viljelemä moniääninen laulu ja vokalisti Mikin ajoittain soittamat koskettimet rikastuttivat kokonaissointia.

Suomessa jonkin aikaa käyty keskustelu rock-klubien soittoajoista on selvästi vaikuttanut myös Lutakkoon, sillä soittoaikoja oli yritetty aikaistaa. Torstaina tässä ei valitettavasti täysin onnistuttu ja niinpä ilta kesti miltei yhteen asti.

Toivottavasti tulevaisuudessa tässä asiassa onnistutaan paremmin.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.