Ei kovin kuivia kirjastotätejä

Sairaalat, uimarannat ja rikostutkintalaboratoriot on jo käytetty, joten Kirjastolaisten (The Librarians) tekijät ovat keksineet sijoittaa sarjan tapahtumat kirjastoon. Sitä luulisi, että puolidokumentaarisen työpaikkakomedian teossa pölyisten opusten täyttämä kirjasto ei ole kovin hauska ympäristö. Mutta niin vain Kirjastolaiset repii huumoria paniikkihäiriöstä kärsivästä kirjastonjohtajasta ja tämän erikoisista alaisista, muun muassa lukihäiriöisestä tai yhdyskuntapalveluaan suorittavasta kirjastotyöntekijöistä. Monipuolisten hahmojen ansiosta australialaissarja ei ole ihan niin kuiva, kuin voisi kuvitella.

Ensimmäisessä jaksossa kirjaston väki kaipaa joukkoihinsa täydennystä. Hakijoiden joukossa on myös johtaja Francesin ( Robyn Butler) ei-toivottu vanha ystävä Christine ( Roz Hammond), joka onnistuu kuitenkin kiristämään itselleen lastenosaston kirjastonhoitajan paikan. Kun uusi työntekijä on kaikin puolin vetelehtijä ja vieläpä koeajalla huumerikoksesta, konflikteilta ei voi välttyä.

Kirjastolaiset
TV1 klo 22.45

Avaruusoliot tihutöiden takana?

Kun Maailmojen sota -kuunnelma alkoi radiossa 70 vuotta sitten, moni kuulija joutui paniikkiin luultuaan tieteistarinaa todelliseksi uutislähetykseksi. Nykyään vastaavaa kohua tuskin enää syntyisi, mutta avaruusolioiden olemassa olo jaksaa vieläkin kiehtoa. Onko ne nyt olemassa vai eivät? JIM D: Ufo-tutkinnat ei anna vastausta ihmiskuntaa kutkuttavaan kysymykseen, vaikka dokumentin esittelemät ilmiöt vaikuttavatkin melko luotettavilta.

Tällä kertaa kummastellaan ympäri maailmaa löytyneitä silvottuja lehmiä, joiden tappamisesta ei ole saatu ketään kiinni. Paikalliset asukkaat kertovat myös nähneensä outoja valoja lehmän kuolinyönä. Ufojen tekosiako? Alan asiantuntija Linda Howe matkustaa Nebraskaan ottamaan asiasta selvää.

JIM D: Ufo-tutkinnat
Jim klo 21.00

Auto-ohjelma starttaa taas

Autoihmiset huomio! Top Gearin 12. tuotantokausi starttaa vauhdikkaasti, eikä millä tahansa ajoneuvoilla: rataa kiertävät Porsche GT2 ja Lamborghini Gallardo LP560-4. The Stigin rekkaa ajava serkku tulee näyttämään mallia, kuinka ajetaan humaltuneena.

Top Gear
MTV3 klo 16.55

Ei mitään pellepelottomia

Amerikassa mikä vain on mahdollista, sen todistaa myös Kaiken maailman keksijät (American Inventor). Kovin hyödyllisiä keksintöjä kilpailussa ei ole ollut mukana: vai mitä sanoisitte puhuvasta nukesta Terapiaveikosta, joka hokee lausetta "Kaikki kääntyy parhain päin." Loppusuoralle edenneessä kisassa on mukana enää kuusi parasta keksijää, joiden kohtalosta päättävät tuomarit George Foreman, Sara Blakely, Pat Croce ja Peter Jones.

Kaiken maailman keksijät
Sub klo 20.00

Sympaattinen sairaalasarja

Tuho-osasto (Scrubs) on sarja, jota voisi katsoa vuoden tauon jälkeen, ja olisi silti kärryillä juonikuvioista. Tuho-osastossa asiat ja henkilöt pysyvät nimittäin melko muuttumattomina, mutta leppoisa tunnelma on silti säilynyt vielä seitsemännellä tuotantokaudellakin. Tällä kertaa komiikka syntyy siitä, kun J.D. ( Zach Braff) lyö vetoa siitä, että oppii koko sairaalan henkilökunnan oikeat nimet päivässä.

Nelonen klo 13.35
Tuho-osasto

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.