Ella etsii tosirakkautta netin avulla

Muistatteko vielä, kun kaikki kotimaiset tv-sarjat kertoivat kolmekymppisten ihmissuhdeongelmista? 40 on uusi 30, mikä johtuu siitä, että kolkytjarisat-sarjojen tekijät ovat kymmenen vuotta vanhempia.

Uuden kotimaisen draamasarjan Klikkaa mua päähenkilö Ella ( Minttu Mustakallio) on 41-vuotias yksinhuoltaja. Kiirettä riittää niin töissä kuin vapaallakin, joten ihmissuhteet ovat rempallaan. Ella kaipaa rakkautta ja läheisyyttä, siis sopivaa miestä. Ystävä kehottaa tutustumaan nettideittailun ihmeelliseen maailmaan, ja Ella ottaa vinkistä vaarin.

Suomalaiset tv-sarjat ovat lähes aina ajastaan jäljessä, myös nykyaikaan sijoittuvat, mutta Klikkaa mua ainakin yrittää parhaansa. Enkä nyt tarkoita netin olemassaoloa, vaan seurustelun luonteen muuttumista. Ihmisillä on virtuaali-minä, joka eroaa heidän irl-minästään enemmän tai vähemmän.

Johanna Vuoksenmaan käsikirjoittama ja ohjaama Klikkaa mua ei ole niin hauska kuin etukäteen odotin, mutta sehän ei ole sarjan vika. Minttu Mustakallio on miellyttävä näyttelijä, joten katsoja todella välittää Ellan kohtalosta.

Klikkaa mua
MTV3 klo 21.00

Rakkauden ruuvi kaipaa mutteria

4D-dokumentit eivät tee hyvää Nelosen imagolle. 4D saa Nelosen näyttämään törkyisemmältä ja mauttomammalta kuin kanava oikeasti on. Illan 4D-ohjelma nimeltään Seksirobotti.

Dokumentti, tai paremminkin "dokumentti", kertoo amerikkalaisista miehistä, jotka haluavat rakastella, tai paremminkin "rakastella", seksirobottien kanssa. Ohjelmassa esiteltävät kolme kylähullua ovat odottaneet konerakkautta jo pitkään. Voiko ihminen enempää luuseri olla? Seksirobotteja kehitellään kuitenkin kaiken aikaa, koska luusereiden raha on rahaa sekin.

4D: Seksirobotti
Nelonen klo 22.00

Seinfeld tapaa Liz Lemonin

Tämä pitäisi olla yleisessä tiedossa mutta toistettakoon asia varmuuden vuoksi: 30 Rock on nykyajan parhaita amerikkalaisia komediasarjoja. Yhdysvalloissa 30 Rock on viidennellä kaudellaan, mutta MTV3:lla jatketaan toisesta kaudesta. Sarja on pyörinyt aiemmin Subilla.

30 Rock viittaa NBC-kanavan pääkonttorin osoitteeseen New Yorkissa: 30 Rockefeller Plaza. Tina Fey on paitsi päähenkilö Liz Lemon, niin myös koko 30 Rockin luoja. Liz Lemon tuottaa ja käsikirjoittaa NBC-kanavan huumorisarjaa. Käytännössä Lizin aika kuluu hulluja työtovereita paimentaessa ja selvitellessä ongelmia yhdessä pomonsa ( Alec Baldwin) kanssa.

30 Rock ei miellytä perussuomalaisia, sillä sarja on täysin postmoderni. Vitsejä on rivien väleissä valtavasti, eikä tekstitykseen mahdu niistä edes joka kolmas. Tänään 30 Rockissa vierailee koomikkolegenda Jerry Seinfeld.

30 Rock
MTV3 klo 00.45

Pitkä matka rummun luokse

Kaakkois-Vietnamin ylängöllä gong-rummunsoiton mestari Ma Bio opettaa kylän lapsille ikivanhan gong-rummun saloja, mutta opettajan rummut ovat vanhoja ja huonokuntoisia. Niinpä sukulaistyttö MaLuhin lähtee tätinsä kanssa 600 kilometrin matkalle vuorten yli maaseudulle, jossa Vietnamin ainoat gong-rummuntekijät asuvat.

Kiehtova maailma:
Gong-rummun mestarit
TV1 klo 19.00

Uusimmat

Tänään

Jyväskyläläinen DJ Ulrika, 21, soittaa Suomen suurimmissa yökerhoissa – "Koulussa istuin takarivissä kuunnellen salaa musiikkia"

Kolumni: Jouluelokuvat luottavat kliseisiin

Kolumni: Onhan se nyt väärin, että toisilla on kivaa

"Kun miehet vanhenevat kysytään, onko tässä mitään järkeä!" – Jyväskyläläinen Swallow the Sun julkaisee levyn neljän vuoden tauon jälkeen

Jyväskyläläinen baarimestari Ella Lappalainen haki drinkkioppia Euroopasta: "Valomerkki tuli sitten, kun asiakkaat halusivat poistua"

Jyväskylän Vanhan Hautausmaan työnjohtaja Liisa Kontunen on ollut töissä hautausmaalla 17-vuotiaasta – itselleen hän ei hautaa halua ollenkaan

Konnevedellä lapsuuskesiään viettänyt kokki Pipsa Hurmerinta laittaa uuden vaihteen silmään

66-vuotias ylilääkäri lenkkeilee työmatkansa Keski-Suomen keskussairaalalle joka päivä noukkien roskia – kilometrejä kertyy vuodessa toista tuhatta

Suomalaisessa aikuisviihteessä on paljon pielessä, sanoo alalla työskennellyt Mira Villman

"Minä odotin ja odotin 20 vuotta" – Isä jo ihmetteli, mikä alle parikymppistä tytärtä vaivaa, kun tämä vain kuunteli huoneessaan Veikko Ahvenaisen levyjä

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.