Ella etsii tosirakkautta netin avulla

Muistatteko vielä, kun kaikki kotimaiset tv-sarjat kertoivat kolmekymppisten ihmissuhdeongelmista? 40 on uusi 30, mikä johtuu siitä, että kolkytjarisat-sarjojen tekijät ovat kymmenen vuotta vanhempia.

Uuden kotimaisen draamasarjan Klikkaa mua päähenkilö Ella ( Minttu Mustakallio) on 41-vuotias yksinhuoltaja. Kiirettä riittää niin töissä kuin vapaallakin, joten ihmissuhteet ovat rempallaan. Ella kaipaa rakkautta ja läheisyyttä, siis sopivaa miestä. Ystävä kehottaa tutustumaan nettideittailun ihmeelliseen maailmaan, ja Ella ottaa vinkistä vaarin.

Suomalaiset tv-sarjat ovat lähes aina ajastaan jäljessä, myös nykyaikaan sijoittuvat, mutta Klikkaa mua ainakin yrittää parhaansa. Enkä nyt tarkoita netin olemassaoloa, vaan seurustelun luonteen muuttumista. Ihmisillä on virtuaali-minä, joka eroaa heidän irl-minästään enemmän tai vähemmän.

Johanna Vuoksenmaan käsikirjoittama ja ohjaama Klikkaa mua ei ole niin hauska kuin etukäteen odotin, mutta sehän ei ole sarjan vika. Minttu Mustakallio on miellyttävä näyttelijä, joten katsoja todella välittää Ellan kohtalosta.

Klikkaa mua
MTV3 klo 21.00

Rakkauden ruuvi kaipaa mutteria

4D-dokumentit eivät tee hyvää Nelosen imagolle. 4D saa Nelosen näyttämään törkyisemmältä ja mauttomammalta kuin kanava oikeasti on. Illan 4D-ohjelma nimeltään Seksirobotti.

Dokumentti, tai paremminkin "dokumentti", kertoo amerikkalaisista miehistä, jotka haluavat rakastella, tai paremminkin "rakastella", seksirobottien kanssa. Ohjelmassa esiteltävät kolme kylähullua ovat odottaneet konerakkautta jo pitkään. Voiko ihminen enempää luuseri olla? Seksirobotteja kehitellään kuitenkin kaiken aikaa, koska luusereiden raha on rahaa sekin.

4D: Seksirobotti
Nelonen klo 22.00

Seinfeld tapaa Liz Lemonin

Tämä pitäisi olla yleisessä tiedossa mutta toistettakoon asia varmuuden vuoksi: 30 Rock on nykyajan parhaita amerikkalaisia komediasarjoja. Yhdysvalloissa 30 Rock on viidennellä kaudellaan, mutta MTV3:lla jatketaan toisesta kaudesta. Sarja on pyörinyt aiemmin Subilla.

30 Rock viittaa NBC-kanavan pääkonttorin osoitteeseen New Yorkissa: 30 Rockefeller Plaza. Tina Fey on paitsi päähenkilö Liz Lemon, niin myös koko 30 Rockin luoja. Liz Lemon tuottaa ja käsikirjoittaa NBC-kanavan huumorisarjaa. Käytännössä Lizin aika kuluu hulluja työtovereita paimentaessa ja selvitellessä ongelmia yhdessä pomonsa ( Alec Baldwin) kanssa.

30 Rock ei miellytä perussuomalaisia, sillä sarja on täysin postmoderni. Vitsejä on rivien väleissä valtavasti, eikä tekstitykseen mahdu niistä edes joka kolmas. Tänään 30 Rockissa vierailee koomikkolegenda Jerry Seinfeld.

30 Rock
MTV3 klo 00.45

Pitkä matka rummun luokse

Kaakkois-Vietnamin ylängöllä gong-rummunsoiton mestari Ma Bio opettaa kylän lapsille ikivanhan gong-rummun saloja, mutta opettajan rummut ovat vanhoja ja huonokuntoisia. Niinpä sukulaistyttö MaLuhin lähtee tätinsä kanssa 600 kilometrin matkalle vuorten yli maaseudulle, jossa Vietnamin ainoat gong-rummuntekijät asuvat.

Kiehtova maailma:
Gong-rummun mestarit
TV1 klo 19.00

Uusimmat

Tänään

Jyväskyläläiskaunotar Lotta Näkyvä putosi Selviytyjistä – "Omat liittolaiset pettivät"

Pitkittynyttä vaivaa varten määrätty antibioottikuuri toi Merja Kohvakalle yöunet vievän allergian, ja se saattoi pelastaa hänen henkensä: "Se oli onnekas yskä"

Pentti Särkiojan, 80, olympialaiset lähestyvät puolen vuosisadan ikää, eikä Pylkönmäen Yrittävän puheenjohtajan pesti ole loppumassa – "Joskus talkootunteja kertyi liikaakin, mutta olen tykännyt tästä touhusta"

Arman Alizadille talousohjelma Youtubeen

Jyväskylään jo kolmas Aito Döner -ravintola

Miksi vain luonnollinen kauneus on hyväksyttyä, kauneusyrittäjä Tiina Jylhä kysyy – Jyväskylässäkin kohotetaan rintoja ja muotoillaan häpyhuulia

Kun vaimo alkoi odottaa lasta, Joonas Tolvanen kirjoitti tulevalle lapselle kirjan

Mikä urheiluseura täytti 100 vuotta? Tunnetko keskisuomalaiset kansanedustajat? Mikä marja mainitaan maakuntalaulussa? – Testaa, kenellä on kaveriporukassasi paras Keski-Suomi-tietämys

Vanhanajan huonekasvit loppuvat kukkakaupoista – Löytyykö sinun kotoasi näitä klassikkokasveja?

Viitasaarelaiset naiset innostuivat neulomaan 350 paria villasukkia veteraaneille – Neuloosi jäi päälle ja nyt he kokoontuvat kerran viikossa neulomaan ja juttelemaan

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.