Ellinoora avasi SuomiPop Festivaalin Lutakonaukiolla – "Lipunmyynti on edelleen kovassa vauhdissa"

SuomiPop Festivaalia juhlitaan Jyväskylän Lutakonaukiolla tänä vuonna jo yhdettätoista kertaa. Viime vuonna tapahtuma laajeni juhlavuoden kunniaksi Jyväskylän lisäksi myös Ouluun, ja sama kahden kaupungin kaava jatkuu tänäkin vuonna. Kävijöitä viimevuotisessa loppuunmyydyssä Jyväskylän tapahtumassa oli festarin historian ennätysmäärä, 35 000. Jyväskylän VIP-liput myytiin loppuun tänäkin vuonna jo hyvissä ajoin ennen festareiden alkua.

 

Portit festarialueen sykkeeseen avautuivat tänään torstaina tasan kello neljä. Ensimmäinen artisti, elokuussa toisen albuminsa julkaiseva Ellinoora, kipusi toiselle festarialueen kahdesta lavasta tuntia myöhemmin. Kolmepäiväisen tapahtuman aikana lavoilla nähdään yhteensä lähes kolmekymmentä Suomen artistikentän kärkinimeä, muun muassa Sanni, Lauri Tähkä, Juha Tapio, JVG, Ismo Alanko sekä vain tämän kesän ajaksi paluun tehnyt Bomfunk MC’s, joka esiintyy puoliltaöin perjantain viimeisenä artistina.

 

SuomiPop Festivaalin tuottajan Anniina Havukaisen mukaan on vielä hieman aikaista tehdä pitäviä päätelmiä festareiden kävijämäärästä.

 

– Lipunmyynti on edelleen kovassa vauhdissa. Odotellaan koko ajan, että milloin menee loppuun kolmen päivän, kahden päivän ja perjantain liput, se ei ole enää kovinkaan kaukana. Varmasti kuitenkin kävijämäärä nousee korkeaksi, Havukainen sanoo.

 

Havukainen odottaa festareilta hyvää meininkiä, huikeita keikkoja sekä totta kai myös sitä, että keli pysyisi yhtä aurinkoisena, kuin se torstaina porttien avautuessa oli.

­ – Henkilökohtaisesti odotan artisteista eniten tänään illalla esiintyvää Ville Valoa & Agentsia, Havukainen kertoo.

Tämänvuotinen SuomiPop Festivaali on muutettu K18-tapahtumaksi. Festarin järjestäjän mukaan ikärajaan liittyvällä muutoksella pyritään lisäämään tapahtuma-alueen asiakasviihtyvyyttä, yleistä turvallisuutta ja parantamaan asiakaskokemusta, sujuvoittamaan alueen palveluita sekä vähentämään alueen pullonkauloja.

 

– Lähinnä perheiltä on tullut kyselyitä, että kieltääkö tämä ikäraja meitä tulemasta tänne, mutta pienet lapset ovat toki edelleen tervetulleita vanhempiensa kanssa, Havukainen sanoo.

 

Ikärajan lisäksi alueelle on tullut muutoksia myös rantaan rakennetun lounge-alueen ja muutamien huvipuistolaitteiden muodossa.

 

Ellinooran esiintymistä neljästä asti odottaneet siskokset Jenna, 19, ja Henna, 31, kertoivat juhlivansa SuomiPopeilla tänä vuonna toista kertaa. Tänäkin vuonna naiset aikovat viettää Lutakonaukiolla kaikki kolme festaripäivää. Jenna on saapunut festareille Saarijärveltä ja Henna puolestaan asuu Jyväskylässä, tarjoten siskolleen samalla myös yöpaikan.

 

– Seurueeseen kuuluvat myös kaksi veljeämme ja toisen veljen avovaimo, siskoset sanovat.

 

Festareiden artistisuosikeikseen naiset mainitsevat Sannin, JVG:n sekä luonnollisesti Ellinooran.

 

– Tuonne kun katsoo, niin saa tietää mistä inspiraatio kukkanauhoihin ja glitteriin tuli, Henna sanoo ja viittilöi taakse Ellinooran esiintymislavalle, jolla seisoo kukkiin puettu mikrofoni ja auringossa kimaltelevia vaaleanpunaisia nauhaverhoja.

 

– Viimekin vuonna meillä oli glitterit kasvoilla. Tänä vuonna ainakin toisella veljelläkin on, Jenna sanoo.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .