Elliot Quest

Grafiikkansa puolesta latauspeli Elliot Quest olisi voinut ilmestyä yli 20 vuotta sitten 8-bittisellä aikakaudella. 2D-seikkailuroolipeli on selvää sukua Zelda-sarjan ensimmäisille osille.

Vanhanaikaisen ulkonäön ei pidä kuitenkaan antaa hämätä. Elliot Quest on hiottu laatupeli, jossa on vahva, kunnianhimoinen tarina. Retrotyyli on valittu tekijöiden rakkaudesta pelaamista kohtaan – sekä tietenkin rahasyistä.

Elliot heitetään suoraan keskelle seikkailua ilman selityksiä ja tutoriaaleja. Aluksi Elliot pystyy juoksemaan, hyppäämään ja ampumaan nuolipyssyllä. Uusien kykyjen ja apuvälineiden myötä Elliot pääsee myöhemmin aiemmin mahdottomiin paikkoihin. Eteneminen tuo kokemuspisteitä, joilla voi parantaa Elliotin ominaisuuksia tyylilajin perinteiden mukaisesti. Kuolema vähentää kokemuspisteitä mutta vain hieman.

Kaikki viisi luolastoa ovat todella suuria, joten eksymisriski on olemassa. Älypähkinät ja lopun tasopomot ovat ilmiselvää Zelda-lainaa, kuten on myös taisteluiden haastavuus.

Vaikka grafiikka ei ole modernilla tavalla näyttävää, se on värikästä ja charmikasta. Retroilu ulottuu myös äänimaailmaan. Orkesteritaustoja on turha odottaa, mutta biisit ovat silti tarttuvia.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.