Elliot Quest

Grafiikkansa puolesta latauspeli Elliot Quest olisi voinut ilmestyä yli 20 vuotta sitten 8-bittisellä aikakaudella. 2D-seikkailuroolipeli on selvää sukua Zelda-sarjan ensimmäisille osille.

Vanhanaikaisen ulkonäön ei pidä kuitenkaan antaa hämätä. Elliot Quest on hiottu laatupeli, jossa on vahva, kunnianhimoinen tarina. Retrotyyli on valittu tekijöiden rakkaudesta pelaamista kohtaan – sekä tietenkin rahasyistä.

Elliot heitetään suoraan keskelle seikkailua ilman selityksiä ja tutoriaaleja. Aluksi Elliot pystyy juoksemaan, hyppäämään ja ampumaan nuolipyssyllä. Uusien kykyjen ja apuvälineiden myötä Elliot pääsee myöhemmin aiemmin mahdottomiin paikkoihin. Eteneminen tuo kokemuspisteitä, joilla voi parantaa Elliotin ominaisuuksia tyylilajin perinteiden mukaisesti. Kuolema vähentää kokemuspisteitä mutta vain hieman.

Kaikki viisi luolastoa ovat todella suuria, joten eksymisriski on olemassa. Älypähkinät ja lopun tasopomot ovat ilmiselvää Zelda-lainaa, kuten on myös taisteluiden haastavuus.

Vaikka grafiikka ei ole modernilla tavalla näyttävää, se on värikästä ja charmikasta. Retroilu ulottuu myös äänimaailmaan. Orkesteritaustoja on turha odottaa, mutta biisit ovat silti tarttuvia.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Tänään

Jyväskyläläinen pariskunta rakensi uskomattoman talon ilman lainaa ja vakituista työtä – katso kuvasarja

80-vuotias Juhani Heikkinen on raviradan teräsmies, jota tottelevat niin hevoset kuin koirat – mutta kissa on vain kissa

Puistojuhlien esiintyjiin täydennystä: Yhteisalbumin julkaisijat ja tuore kahden Emman voittaja

70 vuotta täyttävä järjestökonkari Mirja Huovinen vaalii urheilun tasa-arvoa ja lasten innostamista liikunnan pariin – "Ilolla katson tätä päivää"

Oman kylän kulttuurimies Tapio Piilo saa arkiston Multian kirjaston kotiseutukokoelmiin

Jyväskyläläinen metalliyhtye Lost Society vaihtaa rumpalia uuden albumin julkaisun kynnyksellä

Jyväskylä Sinfonia kävi kouluissa todistamassa, ettei klassinen musiikki ole tylsää – näin komeasti soi Finlandia sählypallolla

Jyväskyläläinen lääkäri Anni Saukkola lähti vastaiskuun huuhaata vastaan – pyrkii dialogiin, vaikka mustasalva- ja hopeavesi-jutuista meneekin "kuppi nurin"

Kolumni: Pessimisti pettyy aina ja nauttii siitä – mahtaa olla melkoinen taakka jatkuvasti pohtia, miten jokin menee kohta pieleen

Katso seitsemän poimintaa Tukholman huonekalumessujen osastoilta: keväisiä värejä ja uusia muotoja, myös vastuullisuus näkyi

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.