Elokuvat 1.3.

Lake Placid 2

MTV3 klo 23.05–00.50

Kohtalaisen Lake Placid -kauhukomedian jatko-osa (2007) tehtiin tv-elokuvaksi motolla ”pääasia että palkka juoksee”. Pohjois-USAssa sijaitsevan kyläpahasen elämä menee sekaisin ihmisiä syövän jättiläiskrokotiilin vuoksi. Kauhupuoli ei pure krokotiileista huolimatta, ja komediasta on unohtunut komedia.

Ystävättäreni 29poikaystävä

AVA klo 21.00–22.55

Eric Rohmerin tyylikkäiden ja viisaiden romanttisten draamakomedioiden sarjassa on vuorossa Ystävättäreni poikaystävä (L’ami de mon amie, 1987). Ujo Blanche (Emmanuelle Chaulet) ystävystyy räväkän Lean (Sophie Renoir) kanssa. Ongelmia ystävyyteen aiheuttavat tietenkin miehet.

Road House – 29kuuma kapakka 2

Nelonen klo 22.00–23.45

Jos Lake Placid 2 on hyvä esimerkki jatko-osasta, josta puuttuu pointti, sitä samaa on myös Road House – kuuma kapakka 2 (2006). Huumeviraston agentti Shane (Jonathon Schaech) matkustaa New Yorkista Louisianaan auttamaan baaria pyörittävää setäänsä. Paikalliset rikolliset ovat ryhtyneet hyppimään sedän silmille. Ei elokuvan tarvitse välttämättä olla järkevä, mutta nyt mennään jo tyylipuhtaaseen ääliömäisyyteen.

Scream 3

TV5 klo 21.00– 23.20

Alkuperäinen Scream käsitteli kauhuelokuvan kliseitä postmodernin näppärästi. Kauhukomedia Scream 3 (2000) kertoo saman vitsin kolmanteen kertaan, mitä voidaan perustella vain taloudellisilla syillä. Tuttu näyttelijänelikkö tekee paluun kuten myös ohjaaja Wes Craven. Hollywoodissa tehdään slasher-leffaa Stab 3. Kukaan tuskin yllättyy, kun fiktio ja tosielämä menevät sekaisin. Jayn ja Silent Bobin pikavierailu huvittanee hahmot tuntevia katsojia.

Marko Ahonen

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.