Elokuvat maanantai 5.3.

Hurjapäät

Sub klo 21.00–23.05

Tykkäätkö nopeista, hienoista ja tuunatuista autoista? Mikäli vastasit kyllä, voit lisätä Hurjapäät-arviooni (The Fast and the Furious, 2001) tähden tai kaksi. Poliisi (Paul Walker) soluttautuu Los Angelesin laittomien katukiihdytyskisojen maailmaa. Dominic (Vin Diesel) on porukan kingi.

Arvoitusten talo

Yle Teema klo 22.00–23.50

BBC:n ja HBO:n tv-draaman Arvoitusten talo (Joe’s Palace, 2007) on ohjannut ja käsikirjoittanut Stephen Poliakoff. Elokuva kertoo kahden aivan erilaisen miehen suhteesta. Elliot (Michael Gambon) on hieman erikoinen Lontoossa asuva vanha ja varakas mies. Teinipoika Joe (Danny Lee Wynter) pitää huolta Elliotin omistamasta tyhjästä talosta.

Niskavuoren naiset

TV1 klo 13.00–14.15

Juurihan Niskavuoren naiset TV1:llä nähtiin, mutta tämä Niskavuoren naiset (1958) on samasta näytelmästä 20 vuotta myöhemmin tehty väriversio. Kummankin näkemyksen on ohjannut Valentin Vaala. Tälläkin kertaa hämäläiskylään saapuu uusi opettaja (Teija Sopanen) ja Niskavuoren Aarne (Erkki Viljos) rakastuu häneen.

Big Daddy

TV5 klo 21.00–23.00

Sonny (Adam Sandler) ei tee elämässään yhtään mitään eikä myöskään tavoittele mitään. Tyttöystävä (Kristy Swanson) ei voi sietää vetelehtimistä elämäntehtävänä. Tehdäkseen vaikutuksen tyttöystäväänsä Sonny ryhtyy tilaisuuden tullen pikkupojan holhoajaksi. Kuten Adam Sandlerin elokuvissa on tapana, huumori on typerää ja keskenkasvuista. Se kuitenkin tuntuu huvittavan monia, ainakin USAssa. Huumori voi toki osoittaa huonoa makua ja olla hauskaa, mutta Big Daddy (1999) on korvannut huumorin huonolla maulla.

Marko Ahonen

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.