Energinen Jannika B lämmitti yleisön ja Neljän Ruusun Popmuseo sai koko Lutakonaukion laulamaan

Suomipop Festivaalin kolmas ja viimeinen päivä saatiin alkamaan lauantaina tasan kello kolmelta, kun Jannika B valtasi festareiden päälavan. Tähti saapui lavalle näyttävän lähtölaskennan saattelemana, ja loihti Lutakonaukiolle kasaritunnelmaa saksofonin säestyksellä sekä MC Hammerin tyyliä muistuttavalla pirteän punaisella asullaan.

Jannika B:n energisen shown aikana itsensä lämpimiksi saanut festariyleisö siirtyi seuraavaksi viittä vaille neljä alueen toiselle lavalle seuraamaan todellisten rock-ammattilaisten taidonnäytettä. Neljä Ruusua aloitti keikkansa suurimmilla hiteillään, ja viimeistään Popmuseon kohdalla koko Lutakonaukio lauloi mukana.

Suomipop Festivaalin tuottaja Anniina Havukainen kertoo eilisen perjantain olleen viimeistä lippua myöten loppuunmyyty. Lauantain lipunmyynti on Havukaisen mukaan vielä käynnissä. Lopulliset tiedot Suomipop Festivaali kävijämäärästä saadaan julki siis vasta myöhemmin illalla.

Tälle vuodelle uutena Jyväskylän Suomipopeille tullut K18-ikäraja on Havukaisen mielestä jopa rauhoittanut festivaalin sujumista.

– Nyt kun alue on ollut kokonaan täysin vapaassa käytössä, on se purkanut sieltä pullonkauloja, eli muun muassa anniskelualueiden portteja, jotka muuten olisivat sumputtaneet ihmisiä liikaa, Havukainen sanoo.

Festareiden viimeisestä päivästä lauantaista puhuttiin ensimmäisten artistien sisäänjuonnoissa ”pääpäivänä”. Havukainen toteaa lauantain todella olevan festareiden kohokohta.

– Viimeisenä päivänä kaikki todella antavat kaikkensa, niin tekijät kuin asiakkaat ja artistitkin. Festari päättyy kohta, ja sitten pitää vuosi taas odottaa seuraavaa.

Myös viikonlopun vaikutus näkynee lauantain juhlinnassa. Havukainen arvelee, että festareista pääsee lauantaina ottamaan koko päivän verran juhlintaa irti.

– Ei tarvitse odotella, että pääsee töistä, vaan voi saapua jo hyvissä ajoin paikalle.

Lutakonaukion festarialueen rakennus alkoi tänä vuonna viikkoa ennen Suomipop Festivaalien käynnistymistä.

– Purku puolestaan on valmis seuraavan viikon tiistaiaamuna. Asiat tulevat nopeammin alas kuin menevät ylös, ja henkilöstöresursseja on myös painotettu enemmän purun kuin kasauksen puolelle.

Haastavaa Suomipopeilla on Havukaisen mielestä tänä vuonna ollut viileä sää. Poikkeuksellisen kolea heinäkuun alku on kiusannut festareita Keski-Suomessa Iskelmä Festivaalista lähtien.

– Palkitsevaa on toisaalta ollut tänä vuonna nähdä, miten hyvin Lutakonaukion aluemuutokset ovat toimineet. Sataman puolella oleva lounge-alue on todella hyvän näköinen. Ihmisten määrä siellä viileydestä huolimatta kertoo siitä, että siitä todella saatiin houkuttelevan oloinen.

Suomalaiseen festarihumuun olennaisena osana kuuluvat erilaiset asusteet, hauskoista t-paidoista aurinkolaseihin, glittermeikkeihin ja jopa värikkäisiin peruukkeihin. Miehensä kanssa asustekojua Suomipop Festivaaleilla pyörittävä Jenni Mansour kertoo Suomipopeilla myydyn tähän mennessä eniten kukkanauhoja sekä erilaisia aurinkolaseja.

– Myös hatut ovat olleet suosittuja. Myynti nousee ehdottomasti aina iltaa kohden, ensin käydään vähän katselemassa ja ostopäätökset tehdään sitten myöhemmin, Mansour sanoo.

 

Pasi, Juha ja Sami katselivat Jannika B:n keikkaa festarialueen ruokakojujen keskeltä käsin. Miehet olivat valinneet ylleen keskenään identtiset t-paidat ja pikkutakit. Myös aurinkolasit kuuluivat mitä ilmeisimmin erottamattomana osana kolmikon festarilookkiin.

– Ollaan aina joka vuosi jotain hommattu tänne festareille. Myös Himokselle on pikkujouluaikaan taas omat juttunsa asujen suhteen, Juha paljastaa.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .