Entinen JYP-mies teki runokirjan: "Karumaa on välitilinpäätös elämästäni"

Keskisuomalaisille tuttu teatterintekijä Ville Virkkunen toteutti yhden haaveistaan.

Keskisuomalaisille tuttu teatterimies Ville Virkkunen on tehnyt runokirjan. Teos kantaa nimeä Karumaa.

Karumaa oli runo, jonka Aatu Kettunen sävelsi kappaleeksi. Tykästyin tuohon Karumaa nimeen niin, että suunnittelin siitä jopa runollista näytelmää, joka kertoisi Yömaan kansasta. Ei tullut näytelmää, mutta tuli yksi runo Karumaa-kokoelmaan, Virkkunen kertoo.

Virkkunen on tuttu myös monesta tv-ohjelmasta, kuten Se on siinä.

– Nuoruudessani unelmoin siitä mitä kaikkea haluan tehdä. Näytelmiä, elokuvia, tv-ohjelmia, radio-ohjelmia ja kirjoja. Tähän mennessä olen saanut olla tekemässä 450 jaksoa tv-ohjelmia, juontaa ja toimittaa omaa radio-ohjelmaa, ohjata 50 näytelmää, kirjoittaa ja dramatisoida 30 näytelmää sekä tuottaa yhden tv-elokuvan.

Virkkunen kertoo, että runojen kirjoittaminen alkoi syksyllä 1997, kun näyttelijäntyön opettaja Minna Aro Jyväskylän kaupunginteatterista käski jokaista opiskelijaa kirjoittamaan runon, jota sitten käytettäisiin materiaalina näyttelijäntyön tunnilla.

– Siitä niitä runoja alkoi syntyä. Jo tuolloin mietin, että joskus nämä pitää saada kansien väliin. En olisi uskonut, että siinä menisi 21 vuotta. Vuosien ajan minulla kulki mukana mustakantinen vihko, johon kirjoitin runoja. Noh, vuosien ja muuttojen saatossa vihko on kadonnut, mutta onneksi niitä alkupään runojakin oli säästynyt tätä kirjaa varten. Jopa ne kaksi ihan ensimmäistä.

Virkkusen teatteriura tiedetään, mutta harva tietää, että hänellä on myös JYP-tausta.

– Asuin lapsuuden ja nuoruuden Jyväskylässä. Pelasin JYPissä juniorina jääkiekkoa, ja valmensikin juniorijoukkueita. Sydämeni sykkii edelleen JYPille.

Virkkunen on ollut perustamassa 2000-luvulla kesäteattereita Jyväskylään, Karstulaan, Kivijärvelle ja Viitasaarelle. Nykyisin mies asuu pääkaupunkiseudulla.

– Tänä syksynä tuli pohdittavaksi, mitä seuraavaksi ja mitä haluaisin tehdä isona. Silloin tulivat mieleen runoni. Karumaa on eräänlainen välitilinpäätös elämästäni. Teos sulkee 22 vuotta taiteilijaelämääni. Tämän jälkeen ei tarvitse katsoa taaksepäin, vaan voi jatkaa puhdistuneena ja vapautuneena eteenpäin, Ville Virkkunen sanoo.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .