Espooseen muuttanut Keski-Suomen Neito on pelkäämätön gladiaattori ja haasteiden hakija

Keski-Suomen Neidon tittelin vuonna 2017 saavuttaneen Siiri Murron elämä kuulostaa varsin idylliseltä. Vasta Jyväskylän yliopistosta luokanopettajaksi valmistunut 24-vuotias nainen on juuri muuttanut Espooseen puolisonsa kanssa. Tulevaisuudessa siintävät heinäkuun lopussa juhlittavat häät ja elokuussa alkava ensimmäisen luokan opettajan pesti.

– Lisäksi teen ryhmäliikunnanohjauksia. Naimisiinmeno on ikään kuin luonteva siirtymävaihe nyt valmistumisen jälkeen. Häitä juhlitaan Lappeenrannassa, josta sekä minä että puolisoni olemme alunperin kotoisin, Murto kertoo.

 

Murto kertoo asuneensa Jyväskylässä melko lailla tasan viisi vuotta. Keski-Suomen Neito -kisan aikaan hän opiskeli Jyväskylän yliopistossa luokanopettajaksi.

– Nopeasti nuo vuodet Jyväskylässä menivät. Kyllä siitä tuli minulle ihan oma kotikaupunki, jyväskyläläistyin toden teolla siinä ajassa. Varmasti tulen siellä säännöllisesti käymään vielä pitkän aikaa.

Murto kuvailee itseään ihmiseksi, joka kaipaa elämäänsä runsaasti haasteita ja uusia kokemuksia. Keski-Suomen Neito -kisaan hän osallistui opiskelujen keskellä.

– Haalin aina paljon tekemistä ympärilleni ja olen aika kiireinen. Muistan, miten kandia kirjoittaessani ajattelin, että miksipäs ei tätäkin kisaa kokeilisi. Päätin lähteä kokeilemaan onneani, koska ei siinä ainakaan mitään menettäisi.

Murto esiintyi kevään aikana myös Gladiaattorit-tv-ohjelmassa, tietenkin koettelemassa rajojaan.

 

Murto muistelee osallistuneensa erilaisiin kauneuskilpailuihin vuodesta 2012, eli täysi-ikäistymisestään lähtien.

– Olen harrastanut näitä pienempiä ja isompia kisoja, promojuttuja ja erilaisia kuvauksia jo pitkään. Esimerkiksi 18-vuotiaana olin Miss Lappeenranta -kisassa, ja muutamaa vuotta myöhemmin myös Hymytyttö-kisassa. Miss Jyväskylä -kisassa 2016 minut kruunattiin ensimmäiseksi perintöprinsessaksi.

Keski-Suomen Neidoksi Murto arvelee päässeensä luonteensa ansiosta. Murron mukaan kauneuskilpailuissa kokonaisuus on ratkaiseva tekijä, pelkällä ulkonäöllä ei pärjää.

– Olen suorasanainen ja sanavalmis, eikä minulla jää haastatteluissa luu kurkkuun, vaan keksin aina jotain sanottavaa. Lisäksi koen, että osaan kantaa itseni rohkeudella ja itsevarmuudella.

 

Keski-Suomen Neidon titteli annettiin Murrolle keväällä 2017 ja syksyllä nainen lähti vaihtoon Yhdysvaltoihin.

– En ehtinyt siis syksyllä tehdä missijuttuja kotimaassa, mutta Jenkeissä levitin kyllä suomalaisuutta ja tein kuvauksia ja muita töitä – ja toki opiskelin myös.

Murron mukaan mikä tahansa kauneuskilpailu ”antaa enemmän kuin ottaa”, ja hän suositteleekin jokaiselle vähänkin kiinnostuneelle osallistumista.

– Kisoissa tutustuu uusiin ihmisiin ja pääsee verkostoitumaan. Sitä kautta voi löytää itsestään uusia mukavia puolia, Siiri Murto sanoo.

 

Keskisuomalainen selvittää, mitä kuuluu valituille Keski-Suomen Neidoille, missä ja mitä he ovat nyt.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .