Ex-urheilija Hyysalo Linnan juhlissa: Ilon kautta, ei nurinaa

Entinen freestylelaskija Pekka Hyysalo, 25, sanoo, että Suomen pitäisi keskittyä omiin vahvuuksiinsa. Suomen tulevaisuus on Hyysalon mukaan hyvä, jos asioita tehdään oikein.

– Suomalainen it-osaaminen on maailman huippuluokkaa. Suomalaiset me olemme yleisesti tosi hyvin koulutettu kansa, nyt pitää vaan ryhtyä tuumasta toimeen ja käyttää tietoa hyväksi, hän pohtii.

– Siihen on syynsä, että tähän ollaan päästy. Pitää kunnioittaa niitä vanhoja sukupolvia ja tekoja ja kantaa itsekin vastuunsa, että myös tulevilla sukupolvilla on yhtä siistiä elää täällä kuin meillä.

Hyysalo lähti Linnan juhliin frakissa ja ilolla. Urheilijaurallaan hän oli lupaava laskija, kunnes loukkaantui rinteessä hiihtokuvauksissa vuonna 2010 ja sai aivovamman. Hänen perustamansa yritys tukee niin omaa kuntoutumista kuin muita vakavasti loukkaantuneita laskijoita. Suomen tilasta Hyysalolla on yksi mielipide.

– Minun mielestä Suomi voi hyvin, kaikki voi tosi hyvin, mutta ilmapiiri on vähän turhankin huono, kun tuntuu, että kaikki on koko ajan valittamassa sitä ja tätä. Asioille ei tehdä mitään muuta kuin nuristaan vaan. Pitäisi positiivisuuden ja ilon kautta lähteä rakentamaan tilannetta, hän sanoo.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.