Excalionin palaset loksahtivat Laukaassa kohdilleen – Konneveden lahja metallimusiikille julkaisee uuden levyn syyskuussa

Konnevedeltä kotoisin oleva Excalion konsertoi perjantain ensimmäisenä artistina John Smith Rock Festivalilla Laukaan Peurungassa. Vuosituhannen alkumetreiltä asti enemmän tai vähemmän aktiivisena toiminut power metal -yhtye julkaisee uuden levyn syyskuun lopulla, ja festarikeikalla yleisölle annetut ensimaistiaiset uunituoreesta materiaalista upposivat kansaan loistavasti.

 

Haastattelu pääsee hädin tuskin alkamaan, kun yhtyeen solisti Marcus Lång muistaa yhtäkkiä unohtaneensa aurinkolasinsa ruokapöytään.

– Hitto, joku voi kyllä napata ne parempaan talteen. Ei mene kuin minuutti, Lång sanoo ja pinkaisee pitkä vaalea tukka hulmuten takavasemmalle.

Aurinkolasit (pyöreät, tyylikkäät) päätyvät turvallisesti omistajansa haltuun. Kosketinsoittaja Jarmo Myllyvirta jatkaa kertomustaan yhtyeen historiikista.

– Suunnilleen 2001 on yhtye perustettu, minun ja Henkan eli rumpali Henri Pirkkalaisen toimesta. Muutama vuosi sitten vaihtui basisti Onni Hirvoseksi, ja hänkin on Konnevedeltä kotoisin, Myllyvirta sanoo.

Bändin jäsenistä kolme on siis ehtoja konnevetinen. 2014 pumppuun liittyneet Lång ja kitaristi Aleksi Hirvonen ovat Varkaudesta ja Viitasaarelta – eivät siis kovin kaukaa haettuja hekään.

– Yhtyeelle kuuluu oikein hyvää, uusi albumi on ollut toukokuun lopulta asti valmiina. Viime syksynä jo aloitettiin biisien nauhoittaminen ja toukokuussa biisit miksattiin ja masteroitiin San Marinossa. Löydettiin sieltä sellainen kaveri, joka on hyvä juuri tämän tyylisen musan miksauksessa, Myllyvirta kertoo.

 

Keski-Suomi ja Ylä-Savo ovat Långin mukaan Excalionille otollisimpia alueita keikkailla, vahvojen seutukytkösten takia.

– Noilla paikoilla meidät tunnetaan. Syksyksi lyödään levyn julkaisun aikoihin ainakin Jyväskylään keikka, ja ehkä myös Kuopioon ja Helsinkiin. Minut tunnetaan Savossa ja muut jätkät täällä Keski-Suomessa, eli palaset loksahtavat näillä paikoilla aina hyvin yhteen, Lång sanoo.

Useista jäsenmuutoksista huolimatta yhtyeen sydän on Långin mielestä eheä.

– Uusien jäsenten ei ole ollut ollenkaan rankkaa tulla mukaan toimintaan, kun pohja on ollut niin hyvin hiottu kuntoon. Meikäläinen tuli niin sanotusti valmiiseen pöytään.

 

Uudella Emotions-levyllä on mielenkiintoinen teema. Nimen mukaisesti jokaisella yhdeksästä kappaleesta on oma tunteensa: ilo, suru, luottamus, kaipaus ja niin edelleen.

– Levyllä on kuultavissa monenlaisia eri sfäärejä, hyvin aggressiivisesta ja raskaasta materiaalista popahtavaan, jopa discomaiseen meininkiin. Levy antaa mielestäni aika monipuolisen kuvan bändistä, Lång toteaa.

Myllyvirta kertoo rakentaneensa ensin yhden biisin pohjan, ja sen jälkeen saaneensa idean tunneteemasta.

– Albumilla on teema, mutta kappaleet ovat kuitenkin toisistaan yksittäisiä kokonaisuuksia, Myllyvirta sanoo.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .