F.E.A.R. 3

F.E.A.R. 3 on kiinnostava räiskintäpeli, jossa kauhun läsnäolo ja jämpti pelimekaniikka luovat onnistuneen kokonaisuuden.

Toiminta on kauttaaltaan miellyttävää: räiskintä tyydyttää, viholliset käyttäytyvät älykkäästi, tapahtumat ovat yllättäviä ja hahmonkehitys kannustaa kokeilemaan vaihtoehtoisia pelityylejä.

Myös pelin kova, mutta reilu haaste innostaa. Silloin pelaajan yliluonnollinen ajanhidastuskyky tulee todellakin tarpeeseen.

Vaikka grafiikka ei olekaan lajityypin terävintä kärkeä, vakuuttaa F.E.A.R. 3 kauhun ympärille rakentuvalla ulkoasullaan. Painostavaan esillepanoon on ahkeroinut jopa legendaarinen elokuvaohjaaja John Carpenter.

Pituutta tiiviisti rytmitetyllä kampanjalla on sopivasti, noin kahdeksan tuntia. Jälleenpeluuarvo on lisäksi korkea, koska tarinatilaa voi pelata kaverin kanssa yhteistyössä joko samalta ruudulta tai netissä. Myös verkkomoninpeli tarjoaa pitkäkestoista ja omaperäistä viihdettä.

Kehuista huolimatta tyylikäs F.E.A.R. 3 ei aivan yllä erinomaisuuteen. Mutta tällaisenaan se on ammattimaisesti tehty, nautinnollinen laaturäiskintä.

F.E.A.R. 3 (testattu: Xbox 360, saatavilla myös: PS3 ja PC).

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Tänään

Viitasaaren joulunavaus ja kääntösillan siunaus samalla kertaa – soppatykistä lämmintä keittoa ja päälle glögiä

50 vuotta täyttävä arkkitehti Leena Rossi kertoo Alvar Aallon vaikuttaneen häneen lapsesta lähtien – nämä kohteet Jyväskylästä sopisivat maailmanperintökohteiksi

Näyttelijä-laulaja Jussi Lampi matkustaa Keski-Suomeen "yhden miehen ylivoiman" takia: "Näin hyvän ystävän löytäminen aikuisena on harvinaista"

Lähipiiri patisti Oku Luukkaisen, 34, lääkärin pakeille, ja diagnoosiksi tuli uniapnea – “Pahimmillaan olin hengittämättä yli minuutin”

Kolumni: Big Brother lopettaisi suhteen heti

Pauno Paajala on maanantaina alkavan Rattikärpänen-tv-ohjelman sankari – ajoi elämänsä raskaimman matkan viime elokuussa

Tämä oli se kerta, kun lintubongarit käyvät luontokuvaajan luonnon päälle – mutta lopulta sinnikkyys palkittiin: "Tunnin, puolentoista välein se kuitenkin aina piristyi"

Kolumni: Synnyttikö visailu presidentinkin? – Tuttu juttu Shown katsominen tuntuu aikasiirtymältä 90-luvulle

Helsingin musiikkimuseo noteerasi Litku Klemettinä tunnetun jyväskyläläisen Sanna Klemetin isosti

Tältä näyttää Karaokepub Resinan uusi sisustus Jyväskylän vanhalla rautatieasemalla: täyspuuta, höyryveturi ja western-fiilistä

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.