F.E.A.R. 3

F.E.A.R. 3 on kiinnostava räiskintäpeli, jossa kauhun läsnäolo ja jämpti pelimekaniikka luovat onnistuneen kokonaisuuden.

Toiminta on kauttaaltaan miellyttävää: räiskintä tyydyttää, viholliset käyttäytyvät älykkäästi, tapahtumat ovat yllättäviä ja hahmonkehitys kannustaa kokeilemaan vaihtoehtoisia pelityylejä.

Myös pelin kova, mutta reilu haaste innostaa. Silloin pelaajan yliluonnollinen ajanhidastuskyky tulee todellakin tarpeeseen.

Vaikka grafiikka ei olekaan lajityypin terävintä kärkeä, vakuuttaa F.E.A.R. 3 kauhun ympärille rakentuvalla ulkoasullaan. Painostavaan esillepanoon on ahkeroinut jopa legendaarinen elokuvaohjaaja John Carpenter.

Pituutta tiiviisti rytmitetyllä kampanjalla on sopivasti, noin kahdeksan tuntia. Jälleenpeluuarvo on lisäksi korkea, koska tarinatilaa voi pelata kaverin kanssa yhteistyössä joko samalta ruudulta tai netissä. Myös verkkomoninpeli tarjoaa pitkäkestoista ja omaperäistä viihdettä.

Kehuista huolimatta tyylikäs F.E.A.R. 3 ei aivan yllä erinomaisuuteen. Mutta tällaisenaan se on ammattimaisesti tehty, nautinnollinen laaturäiskintä.

F.E.A.R. 3 (testattu: Xbox 360, saatavilla myös: PS3 ja PC).