FC Bayern München tahtoi suomalaissiskokset joukkoihinsa

Pelaaminen yhdessä maailman suosituimmassa jalkapalloseurassa kuului lukuisten jalkapalloharrastajien tapaan myös Pauliina, 17, ja Katriina Talaslahden, 16, unelmiin – ja he tekivät siitä myös totta.

Saksalainen huippuseura FC Bayern München halusi tytöt riveihinsä keväällä 2015. Puolustajana pelaava Pauliina teki tällä kaudella debyyttinsä 2. Bundesliigassa Bayernin naisten 2-joukkueessa. Katriina jatkaa vielä U17-joukkueessa, jossa Pauliina pelasi ensimmäisen kautensa ennen siirtymistään naisten 2-joukkueeseen.

Erityisen poikkeuksellista on, että sisaruksista nuorempi Katriina pääsi vain 15-vuotiaana harjoittelemaan Bundesliigassa pelaavien naisten 1- ja 2-joukkueiden maalivahtirinkiin.

Tällä kaudella Bayernin U17-joukkue on hyvin lähellä pelaamista Saksan mestaruudesta, sillä he ovat etelälohkon ensimmäisinä. Lopputurnauksessa Saksan mestaruudesta pelaavat lohkojen voittajat.

– Voi olla, että Katriinasta tulee ensimmäinen suomalainen, joka näin nuorena taistelee Saksan mestaruudesta tällä tasolla, tytärten äiti Anne Talaslahti pohtii.

Bayernin tähdet voi bongata kesäisin Keski-Suomesta, sillä Espoosta lähtöisin olevat Talaslahdet viettävät kesälomaansa Laukaassa kesäpaikallaan. Nuorten urheilu-ura on muutenkin keskisuomalaisittain kiinnostavaa seurattavaa, sillä heidän sukunsa on lähtöisin Jyväskylästä.

Saksassa fanikulttuuri on kuulemma hyvin erilaista kuin Suomessa.

– Tyttöjenkin pelejä on tavallisesti katsomassa satoja ihmisiä. Kun Katriina depytoi naisten 1-joukkueessa harjoitusottelussa kauden alussa, oli katsojia yli 5000, Anne Talaslahti muistelee.

Jalkapallon pariin tytöt päätyivät 6- ja 5-vuotiaina isosiskonsa Johanna Tiinuksen innoittamina. Vuonna 2014 hän valmensi Saksassa FC Nürnbergissä, johon Katriina ja Pauliina pääsivät viikon mittaiselle treenikokeilulle. Sen perusteella heidät valittiin joukkueeseen.

Keväällä 2015 Talaslahtien taidot huomasivat myös muut, kun heidät molemmat valittiin pelaajatarkkailun kautta Bayerniin.

– Kävi hyvä tuuri, kun meidän molempien kaltaisille pelaajille oli tarvetta, Pauliina toteaa.

Münchenissä on tähän asti ollut oikein hyvä olla.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .