Fast Racing Neo

Futuristinen kilpa-ajopeli Fast Racing Neo osoittaa, miten pitkälle indie-pelit ovat kehittyneet. Retrojen pikselien sijaan saksalaiset Manfred Linzner, Martin Sauter ja Bernhard Wodok tarjoavat häikäisevää grafiikkaa, joka pärjää suurtuotannoille.

Kolmikon peli vakuuttaa myös sulavalla ruudunpäivityksellä, mikä on nyt entistäkin oleellisempaa. Leijuvia kilpa-aluksia ohjatessa nopeus nimittäin kasvaa yli 1 600 kilometriin tunnissa.

Radalla pysymisen ohella maasta on etsittävä turboalueita, jotka aktivoidaan napin painalluksella. Leijuvat väripallot puolestaan antavat ladata ja käyttää erillistä nitronopeutta.

Keskittymistä ja taitoa vaaditaan paljon: neljän kisan turnausvoitot voivat kariutua jopa yksittäiseen ajovirheeseen. Raskas ja tarkka ajotuntuma sekä huima vauhdintunne pysyvät kuitenkin nautinnollisina turhauttavinakin hetkinä. Saman voi sanoa myös moninpelistä, jota voi pelata sekä jaetulta ruudulta että netissä.

Fast Racing Neo on innostava kokonaisuus, joka voisi kekseliäämmällä ratasuunnittelulla haastaa genren keskeiset teokset Wipeout 3 Special Edition (2000) ja F-Zero GX (2003).

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.