Final Fantasy Type-0 HD

Alunperin Final Fantasy Type-0 ilmestyi käsikonsoli PSP:lle pelkästään Japanissa neljä vuotta sitten. Mobiilipelin kääntäminen uudistettuna uusille tehokonsoleille olikin yllätys.

Monimutkainen juoni kertoo kahden valtion välisestä sodasta. Tyyli ja tunnelma ovat aikuismaisia, vaikka pelihahmot teinejä ovatkin. Päähenkilöitä on peräti 14, joista jokainen on käytössä alusta alkaen. Välillä on hankala pysyä perillä siitä, kuka on kuka, tekee mitä ja miksi. Pääjuonikaan ei ole niin suoraviivainen kuin aluksi näyttää. Lisäksi jokaisella hahmolla on sivutehtävänsä. Chocobo-linturatsut kuuluvat Final Fantasy -mytologiaan. Niiden kasvattaminen ja risteyttäminen on mukavaa vaihtelua peruspeliin.

Vähemmälläkin taistelulla olisi tultu toimeen, vaikka reaaliaikainen taistelusysteemi toimiva onkin.

Käsikonsolijuuret näkyvät miljöössä ja hahmoanimaatiossa, jotka eivät ole vuoden 2015 tasoilla. Tämä ei tarkoita, että peli olisi ruma. Suurempia ongelmia ovat jäykähkö ohjaus ja villisti vaihtelevat kuvakulmat. Final Fantasy Type-0 HD onkin yhä kiehtova seikkailu- ja roolipeli. Sen teknisessä toteutuksessa on kuitenkin alkuperästä johtuvat ongelmansa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.