Frisbeegolf on freesi harrastus

Keskittyminen, sihtaus, frisbee lentoon napakalla ranneliikkeellä - ja ei sinne päinkään. Frisbeegolf ei ole niin helppoa kuin luulisi. Näin ainakin vakuuttelen itselleni. Harmi vain, että toiset ensikertalaiset Vesa Sirviö ja Arto Hyvönen tuntuvat pääsevän peliin kiinni nopeasti. Testiryhmän neljäs jäsen Tero Kähtävä on heitellyt kiekkoa ennenkin. Ja sen kyllä huomaa.

Peurunkaan pari viikkoa sitten avattu frisbeegolfrata käsittää kuusi väylää, eli siinä kierretään kuuden korin kautta. Idea on sama kuin golfissa: voittaja on se, joka saa frisbeen koriin mahdollisimman vähin heitoin.

Peurungassa useimmilla väylillä on par kolme, eli kiekon pitäisi osua maaliinsa kolmella heitolla. Itselläni eivät kahden käden sormetkaan riitä laskemaan tarvittujen heittojen määrää.

Hupia ja hyötyaskelia

Pienen harjoittelun jälkeen poikien kiekot liitävät jo aika kauas.

- Kierrettä on kyllä tosi vaikea saada, Hyvönen manaa.

Omakin kiekkoni vaappuu vapisten ilmojen halki ja toisia naurattaa. Vapaa-ajanohjaaja Maijaliisa Majamäki ehdottaa, että pystysuunnassa heittämällä kiekkoni saattaisi kieriä maata pitkin kohti maalia.

Kähtävä on harrastanut frisbeegolfia nelisen vuotta, muutamia kertoja kesässä.

- Kaveriporukalla ja auringon paisteessa tämä on mukavaa ajanvietettä, hän pohtii.

Kähtävän mukaan pelin sisäistäminen ei vaatinut pitkää harjoittelua, mutta kehittymiselle on aina varaa.

Sirviö mieltyy uuteen lajiin.

- Tämä on sopivan haasteellista, ehdottomasti voisin tulla uudestaan, hän kehuu.

Frisbeetä luonnon helmassa heitellessä aika kuluu joutuisasti ja käveltyäkin tulee aivan huomaamatta. Leppoisaa.

Pusikossa pörisee

Frisbeegolfissa vaikeinta tuntuu olevan kiekon ohjailu. Radalla on kohtia, joissa kiekon lentoradan tulisi kaartua haluttuun suuntaan. Mutta ei liikaa. Kaikki seurueen jäsenet pääsevät kokeilemaan myös pöpeliköstä heittämistä pilalle menneen sihtauksen takia.

- Aloittelijalle hyvä tavoite on jo pysyä poissa pusikosta, lohduttaa Peurungan rataa esittelevä Simo Väisänen.

Sen pitäisi olla helppoa, jos kiekon pisin lentomatka jää muutamaan metriin.

Testikierroksen päätteeksi koko ryhmä on yhtä mieltä siitä, että hauskalla porukalla kiekon heittely on mitä parhainta ajanvietettä kesäiselle päivälle. Sirviö, Hyvönen ja Kähtävä innostuivat haasteista ja pisteistä. Ja myönnettävähän se on, päivän päätteeksi katsoin itsekin kaapin perällä pölyttyvää rantafrisbeeta uusin silmin.

Ehkä pian on uusintaottelun aika?

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.