From Dust

Nettikauppauutuus From Dust on ilahduttavan laadukas jumalpeli, joka koukuttaa vaiherikkaalla pelattavuudellaan.

Pelaaminen tapahtuu lintuperspektiivistä, josta tarkkaillaan pientä, mutta monipuolista pelialuetta. Tehtävänä on muovata maastoa reaaliajassa, jotta alkuasukkaiden yhdyskunta pystyisi kukoistamaan. Vaikka vastuulla on kokonainen elinympäristö, käyttäytyvät sen asukkaat automaattisesti - tosin hieman puutteellisella tekoälyllä.

Peliin on helppo päästä sisään, mutta kehityksen kontrollointi on monimutkaisempaa ja haastavampaa kuin aluksi voisi kuvitella. Esimerkiksi maastopalot ja hyökyaallot tuhoavat hökkelikylät hetkessä, jos uhkaan ei ole varautunut ajoissa.

Pelaajalta vaaditaan nopeita päätöksiä, laajaa kokonaiskuvan hahmottamista ja luovuutta tekoihinsa. Pelaaminen tuntuukin alusta alkaen innostavalta ja palkitsevalta.

Omaperäinen From Dust kehittyy mukaansatempaavassa tahdissa, kun uusia elementtejä esitellään jatkuvasti. Yliluonnolliset kyvyt, kuten veden jähmettäminen, tulen tukahduttaminen ja vuorien rakentaminen, lisäävät jännitystä pelimekaniikkaan.

From Dust (testattu: Xbox 360, tulossa myöhemmin: PC ja PS3).

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Tänään

Nämä biisit Tuure Kilpeläinen tekisi kollegoilleen JouluCircukseen – "miehekäs, herkkä vyörytys" ja maalauksellinen murhaballadi

Seurahuoneen disko taisteli Raatikellarin kanssa asiakkaista aikana, jolloin keskiolut oli vielä kortilla

Viitasaaren joulunavaus ja kääntösillan siunaus samalla kertaa – soppatykistä lämmintä keittoa ja päälle glögiä

50 vuotta täyttävä arkkitehti Leena Rossi kertoo Alvar Aallon vaikuttaneen häneen lapsesta lähtien – nämä kohteet Jyväskylästä sopisivat maailmanperintökohteiksi

Näyttelijä-laulaja Jussi Lampi matkustaa Keski-Suomeen "yhden miehen ylivoiman" takia: "Näin hyvän ystävän löytäminen aikuisena on harvinaista"

Lähipiiri patisti Oku Luukkaisen, 34, lääkärin pakeille, ja diagnoosiksi tuli uniapnea – “Pahimmillaan olin hengittämättä yli minuutin”

Kolumni: Big Brother lopettaisi suhteen heti

Pauno Paajala on maanantaina alkavan Rattikärpänen-tv-ohjelman sankari – ajoi elämänsä raskaimman matkan viime elokuussa

Tämä oli se kerta, kun lintubongarit käyvät luontokuvaajan luonnon päälle – mutta lopulta sinnikkyys palkittiin: "Tunnin, puolentoista välein se kuitenkin aina piristyi"

Kolumni: Synnyttikö visailu presidentinkin? – Tuttu juttu Shown katsominen tuntuu aikasiirtymältä 90-luvulle

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.