Game of Thrones: Episode One – Iron From Ice Telltale Games

The Walking Dead -pelisarja 2012 oli käännekohta Telltale-studion tuotannossa. Tuolloin löytyi tapa tehdä aikuismaisia seikkailupelejä, joissa laadukkuus kohtasi viihdyttävyyden.

Tällä hetkellä Telltalella on meneillään neljä pelisarjaa, joita kaikkia julkaistaan kuuden jakson kokonaisuuksina. Niistä uusin on Game of Thrones, jonka loput viisi episodia saadaan ensi vuoden puolella.

Peli perustuu enemmän suosittuun tv-sarjaan kuin alkuperäisiin romaaneihin. Tarina alkaa kolmannen kauden lopusta ja on oma kokonaisuutensa, joka ei riko tv-sarjan sääntöjä ja perusteita. Tämä asettaa tarinankerronnalle rajoitteensa.

Pelaaminen on pääasiassa dialogia ja valintojen tekemistä. Kyse ei ole mustasta ja valkoisesta, vaan siitä, että tehtyjen valintojen kanssa on pakko elää. Tarina joustaa valintojen mukaan mutta suuria linjanvetoja ei voi muuttaa.

Ensimmäinen episodi on lähinnä pohjustusta tulevalle. Pelaamista sanan varsinaisessa mielessä on vähän. Loppu on kuitenkin dramaattinen ja herättää ”tätä pitää saada lisää” -fiiliksen.

Uusimmat

Tänään

Mikä urheiluseura täytti 100 vuotta? Tunnetko keskisuomalaiset kansanedustajat? Mikä marja mainitaan maakuntalaulussa? – Testaa, kenellä on kaveriporukassasi paras Keski-Suomi-tietämys

Vanhanajan huonekasvit loppuvat kukkakaupoista – Löytyykö sinun kotoasi näitä klassikkokasveja?

Viitasaarelaiset naiset innostuivat neulomaan 350 paria villasukkia veteraaneille – Neuloosi jäi päälle ja nyt he kokoontuvat kerran viikossa neulomaan ja juttelemaan

Katri, 37, teki haaveestaan totta: Jätti virkamiesuran ja perusti Muurameen kotieläinpihan, jossa pääsee rapsuttamaan ja ruokkimaan

Rockia aurinkosähköllä, rallijuna Jyväskylään, biohajoava shottimuki, lyhyet suihkut JYPin pelaajille – Näin viihteestä tehdään ekologisempaa

Kommentti: Roskien lajittelu on osattava vielä viidennenkin kaljan jälkeen

Hannele Huovi, 70, yllättyi itsekin kirjoittamiensa lastenrunojen määrästä: "Jos kaikista niistä tekisi kirjan, ja se putoaisi lapsen varpaille, kävisi huonosti"

Vaajakosken ABC:sta tulee uuden tosi-tv-ohjelman näyttämö

Kolumni: Paljon huomiota herättänyt lyhytelokuva Star Shaped Scar yllättää ja närkästyttää (sisältää juonipaljastuksen)

"Prinssin käsisuudelma jäänyt ikuisesti mieleen"

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.