Game of Thrones: Episode One – Iron From Ice Telltale Games

The Walking Dead -pelisarja 2012 oli käännekohta Telltale-studion tuotannossa. Tuolloin löytyi tapa tehdä aikuismaisia seikkailupelejä, joissa laadukkuus kohtasi viihdyttävyyden.

Tällä hetkellä Telltalella on meneillään neljä pelisarjaa, joita kaikkia julkaistaan kuuden jakson kokonaisuuksina. Niistä uusin on Game of Thrones, jonka loput viisi episodia saadaan ensi vuoden puolella.

Peli perustuu enemmän suosittuun tv-sarjaan kuin alkuperäisiin romaaneihin. Tarina alkaa kolmannen kauden lopusta ja on oma kokonaisuutensa, joka ei riko tv-sarjan sääntöjä ja perusteita. Tämä asettaa tarinankerronnalle rajoitteensa.

Pelaaminen on pääasiassa dialogia ja valintojen tekemistä. Kyse ei ole mustasta ja valkoisesta, vaan siitä, että tehtyjen valintojen kanssa on pakko elää. Tarina joustaa valintojen mukaan mutta suuria linjanvetoja ei voi muuttaa.

Ensimmäinen episodi on lähinnä pohjustusta tulevalle. Pelaamista sanan varsinaisessa mielessä on vähän. Loppu on kuitenkin dramaattinen ja herättää ”tätä pitää saada lisää” -fiiliksen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.