Geometry Wars: Galaxies

Parhaat ideat todellakin ovat joskus yksinkertaisimpia. Parisen vuotta sitten Xboxin Live Arcade -nettipalveluun ilmestyi pikkupeli nimeltään Geometry Wars. Siitä tuli välitön hitti ja kulttisuosikki.

Vaikka peli oli uusi, se oli tehty retrohenkeen. Pelaaja ohjaa ruudulla yksinkertaista avaruusalusta ja taistelee jatkuvasti päälle käyviä valtavia vihollislaumoja vastaan. Grafiikka koostuu yksinkertaisista graafisista kuvioista. Silti kokemus oli mitä mainioin ja pelaaminen todella hektistä riemukasta ilotulitusta. Se mikä pikseleiden lukumäärässä hävittiin, voitettiin tyylitajussa ja tunnelmassa.

Geometry Warsin kuningasidea oli sen ohjaussysteemi. Vasemmalla ohjainsauvalla ohjattiin alusta, oikealla jatkuvatahtista tulitusta. Idea ei ollut tosiaankaan uusi. Sitä käytettiin muun muassa Robotron 2084 -kolikkopeliklassikossa jo vuonna 1982. Geometry Wars keksi pyörän uudelleen eikä sen jälkeen ole ollut pulaa jäljittelijöistä.

Tuo alkuperäinen Geometry Wars löytyy ylimääräisenä herkkuna myös Wii-julkaisusta Geometry Wars: Galaxies. Galaxies-osuus ei siitä pelattavuudeltaan mitenkään poikkea. Mutta kun Live Arcade -versio oli tarkoitettu lyhyisiin räiskintäsessioihin, Galaxies on laajempi kokonaisuus ja siksi selvästi kalliimman hintansa arvoinen. Kyseinen hinta on jopa jonkin verran alhaisempi kuin Wii-peleillä yleensä.

Retroilmettä ja nopeaa tempoa arvostaville

Loputtoman räiskinnän lisäksi Galaxies lisää soppaan erilaisia tehtäviä. Kun ne on selvitetty, päästään seuraavaan kenttään. Geometry Wars on ulkonäöltään ja pelattavuudeltaan sama vanha kunnon Geometry Wars myös Wiillä. Nyt vain pelattavaa on enemmän.

Perinteinen tattiohjaus on myös käytössä mutta Wiin omat Wiimote ja Nunchuk toimivat paremmin. Niihin tottumiseen menee noin varttitunti mutta sen jälkeen ei enää tee mieli entiseen palata. Geometry Wars: Galaxies on saatavilla myös Nintendon DS-käsikonsolille. Tällöin Wiin ja DS:n voi kytkeä yhteen, minkä jälkeen peliin tulee muutama uusi pieni lisäherkku.

Geometry Wars: Galaxies on suunnattu tosipelaajille, jotka osaavat arvostaa sen retroilmettä ja nopeatempoisuutta. Voi olla, että peli ei ole valtavan pitkäikäinen, mutta joku voi innostua siitä kovastikin.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Tänään

80-vuotias Juhani Heikkinen on raviradan teräsmies, jota tottelevat niin hevoset kuin koirat – mutta kissa on vain kissa

Puistojuhlien esiintyjiin täydennystä: Yhteisalbumin julkaisijat ja tuore kahden Emman voittaja

70 vuotta täyttävä järjestökonkari Mirja Huovinen vaalii urheilun tasa-arvoa ja lasten innostamista liikunnan pariin – "Ilolla katson tätä päivää"

Oman kylän kulttuurimies Tapio Piilo saa arkiston Multian kirjaston kotiseutukokoelmiin

Jyväskyläläinen metalliyhtye Lost Society vaihtaa rumpalia uuden albumin julkaisun kynnyksellä

Jyväskylä Sinfonia kävi kouluissa todistamassa, ettei klassinen musiikki ole tylsää – näin komeasti soi Finlandia sählypallolla

Jyväskyläläinen lääkäri Anni Saukkola lähti vastaiskuun huuhaata vastaan – pyrkii dialogiin, vaikka mustasalva- ja hopeavesi-jutuista meneekin "kuppi nurin"

Kolumni: Pessimisti pettyy aina ja nauttii siitä – mahtaa olla melkoinen taakka jatkuvasti pohtia, miten jokin menee kohta pieleen

Katso seitsemän poimintaa Tukholman huonekalumessujen osastoilta: keväisiä värejä ja uusia muotoja, myös vastuullisuus näkyi

Vanhat kuvat: Erimus ja Purje taistelivat voitosta Korpilahden jääraveissa

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.