God Of War: Chains Of Olympus (PSP) - Gran Turismo 5 Prologue (Playstation 3)

Playstation 3:lla oli ilmestyessään ongelmat. Jos kuluttaja ei ollut kiinnostunut Blu-ray-soittimesta, hyviä syitä ostaa kohtalaisen kallis laite oli vaikea löytää.

Sonyn käsikonsoli PSP:n ongelmat kestivät vieläkin pidempään. UMD-leffat eivät innostaneet ihmisiä, ja PSP:n pelivalikoimaa pidettiin kehnona (kehnompana kuin se oikeasti edes oli). Kummankin laitteen ongelmat alkoivat ratketa viime vuoden loppupuolella. Nyt näyttää kovasti siltä, että 2008 on Sonyn vuosi.

PS3:n Gran Turismo 5 Prologue ja PSP: God of War: Chains of Olympus ovat kumpikin pelejä, joiden mukana Sonyn pelilaitteet jo menestyvät tai epäonnistuvat. Kumpikin peli on Sonyn itsensä julkaisema eikä siis saavu muille laitteille. Kumpikin peli on jatkoa suosittuun ja kehuttuun sarjaan. Kumpaakin peliä on hypetetty runsaasti ja odotettu kauan.

Minulla on ilo ilmoittaa, että sekä Gran Turismo 5 että uusi God of War lunastavat odotukset. Kumpikin on ilmiselvä hitti.

Eräänlainen esiosa ja maksullinen demo

Gran Turismo 5 on kaikkien aikojen visuaalisesti komein ajopeli. Ajomalli on entiseen tapaan lähellä realismia, mutta ajoapuja käyttämällä kämmäkouratkin pääsevät mukaan. Erilaisia tiukasti todellisuuteen perustuvia automalleja on 71, alkaen perheautoista ja päättyen F1-Ferrariin.

Uusien kilpureiden hankkiminen omaan autotalliin ja niiden tuunaaminen ovat merkittävä osa koko pelin ideaa. Pelimuotoja on vain kaksi eikä nettipeliäkään ole unohdettu.

Nimi Prologue nimessä tarkoittaa sitä, että tämä Gran Turismo 5 on vasta eräänlainen esiversio, pelattava ja maksullinen demo. Kokonainen Gran Turismo 5 ilmestyy ehkä vasta vuoden kuluttua. Valmiiseen peliin on lupailtu peräti yli 700 automallia ja kaikkea muutakin enemmän kuin Prologuessa.

Kreikkalaista mytologiaa

Playstation 2 -edeltäjiensä tapaan PSP:n God of War on kreikkalaisesta mytologiasta innoituksensa ammentava rankka toimintapeli. Ikäraja on pienelläkin ruudulla K18.

Kratos on yliluonnollisilla voimilla varustettu sotilas, jonka kestoraivo ei hellitä hetkeksikään. Taistelu on helppoa, mutta siinä on muutakin ideaa kuin vain nappien satunnainen hakkaaminen.

God of War tarjoaa mätä ja tapa -peliksi yllättävän paljon vaihtelua. Hinta tästä on seikkailun lyhyt kesto. Pelin vetää läpi kuudessa tunnissa. Mutta ne ovat kuusi nautinnollista tuntia. Toisella läpipeluukerralla kannattaa vääntää vaikeusasteruuvi tiukemmalle.

God of War: Chains of Olympus on PSP:n komeimpia ja parhaita pelejä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Tänään

Jyväskyläläinen Aallon perhe rakensi hätkäyttävän pihakoristeen: valtava kuusimetrinen dinosaurus kääntää ohikulkijoiden päät

Kolme keskisuomalaista taistelee moottorisahoin karhunveiston mestaruudesta – seuraa live-lähetystä tapahtumasta

17-vuotias näyttelijälupaus sai Jussi-palkinnon jo 13-vuotiaana – Eden-elokuvassa uhmakasta Jennaa näyttelevä Linnea Skog oppi isältään ja vaariltaan, että teatteri ja elokuva ovat leikkiä

Marko Ahosen tärpit: Lain Vartija on Hollywoodin poliisielokuvan perusteoksia

Korona siirsi Kuutamokeikka-esityksen Kivijärveltä Helsinkiin – Teatterimies Ville Virkkunen kirjoittaa eduskuntatyön ohessa

Moniaistiseen saunahetkeen tarvitaan muutakin kuin kiuas – Näissä kohteissa on Tuusulan asuntomessujen elämyksellisimmät saunat

Marko Ahosen tärpit: Veteraaninäyttelijä Sam Neill kiertää ympäri Tyyntä valtamerta

Miljoonasade-biisikilpailun voittokappale on Näkymätön

Marko Ahosen tärpit: Bond-seikkailu Mustekala muistuttaa nimeään ja on kovin vetelä esitys

Sienimetsässä näyttää nyt todella hyvältä – asiantuntija Jenna Purhonen kertoo, miten limanuljaska nyljetään oikeaoppisesti

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.