Grungejätti Soundgarden tarjosi kaksituntisen kirskuvia kitaroita

Joskus on tehtävä vaikeita valintoja. Eilen Helsingissä esiintyivät yhtä aikaa comebackin tehnyt grunge-aikakauden suurnimi Soundgarden sekä Faith No Moren keulahahmona tunnetuksi tulleen laulaja Mike Pattonin johtama vaihtoehtorockbändi Tomahawk.

Hartwall Areenassa soittanut Soundgarden tarjosi kaksituntisen kirskuvia ja ulvovia kitaroita, korkealta ja kovaa huudettua rocklaulua, sekä aimo tukun raskaan rockin klassikoita ajalta, jolloin flanellipaidat olivat muotia. Pelkkää nostalgiaa 1990-luvulla nuoruuttaan eläneille yhtye ei tarjoillut, siitä huolen pitivät viime vuonna ilmestyneeltä comeback-levyltä King Animal esitetyt kappaleet.

Laulaja-kitaristi Chris Cornellin, keikalla syntymäpäivään juhlistaneen kitaristi Kim Thaylin, basisti Ben Shepherdin ja rumpali Matt Cameronin asenne oli selvästi ”tänne on tultu soittamaan eikä elvistelemään”, eli siinä mielessä mikään ei ollut muuttunut sitten yhtyeen edellisen, lokakuussa 1996 soitetun Suomen-keikan. Tuolloin Soundgarden esiintyi vähän ennen hajoamistaan puolityhjässä Helsingin jäähallissa. Nyt paikkana oli vielä kokoluokkaa isompi areena, josta tosin oli verhoilla rajattu pois ylä- ja takakaarteen katsomot. Yleisöä konsertissa oli 5000 henkeä.

Ainakin katsomossa konserttikokemusta raiskasi rajusti kumissut akustiikka. Lavalta kuultu mäiske otti vauhtia tyhjästä takakatsomosta ja kimposi takaisin sotkemaan perässään tulevia ääniä.

Soundgarden on ilmoittanut jäävänsä parhaillaan käynnissä olevan King Animal Tourin jälkeen pitkälle tauolle.

Lue lisää konsertista perjantain 6.9. Keskisuomalaisesta.

Soundgarden Helsingissä 4.9.2013

1. Searching With My Good Eye Closed

2. Spoonman

3. Jesus Christ Pose

4. My Wave

5. The Day I Tried to Live

6. Been Away Too Long

7. Hunted Down

8. Non-State Actor

9. Halfway There

10. Mailman

11. Taree

12. Outshined

13. Superunknown

14. Burden in My Hand

15. A Thousand Days Before

16. Fell on Black Days

17. Blow Up the Outside World

18. Rusty Cage

 

19. Incessant Mace

20. Black Hole Sun

21. Beyond the Wheel

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Arvio: Soundgarden Helsingissä 4.9.2013