HS: Sara Forsberg loi Tähtien sota -elokuvaan avaruusolentojen kielen

Youtube-tähti Sara Forsberg loi uuteen Tähtien sota -elokuvaan avaruusolentojen kielen, kertoo Helsingin Sanomien Nyt-liite. Youtuben kielivideoistaan tunnettu Forsberg kertoo Nytille saaneensa pian videoiden suursuosioon nousemisen jälkeen työtarjouksen Star Wars: The Force Awakensin tuotantoyhtiö Lucasfilmiltä.

Keväällä 2014 tulleessa työtarjouksessa tuottajat pyysivät Forsbergiä luomaan avaruusolentojen kielen.

– Kun sain itse sähköpostia aiheesta, luulin että se oli joku läppä, Forsberg kertoo Nytille.

Hän sai tehtäväkseen kääntää pari sivua käsikirjoitusta uudelle kielelle, jonka puhujista hän ei tiennyt mitään.

– Kehitin sanoja, käytin niitä toistuvasti oikeissa yhteyksissä, kirjoitin vuorosanat ylös ja lausuin ne nauhalle. Mietin paljon painotuksia ja vastaavia, jotta se kuulostaisi mahdollisimman paljon oikealta kieleltä eikä pelkältä brskbrzt:ltä, Forsberg kuvailee.

Luotu kieli kelpasi elokuvaihmisille. Sitä puhuvat elokuvassa näyttelijät, joten suomalaisnaisen ääntä elokuvassa ei kuulla. Hänen oli pidettävä koko projekti salassa tähän asti.

Tänään maailmanensi-iltansa saavan The Force Awakens -elokuvan lopputeksteissä nähdään siis Forsbergin nimi, vastuualueenaan "additional alien dialect" eli "täydentävä avaruusolentomurre".

– Aika hyvä lisä CV:hen, Forsberg sanoo Nytille.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Tänään

Jyväskyläläinen pariskunta rakensi uskomattoman talon ilman lainaa ja vakituista työtä – katso kuvasarja

80-vuotias Juhani Heikkinen on raviradan teräsmies, jota tottelevat niin hevoset kuin koirat – mutta kissa on vain kissa

Puistojuhlien esiintyjiin täydennystä: Yhteisalbumin julkaisijat ja tuore kahden Emman voittaja

70 vuotta täyttävä järjestökonkari Mirja Huovinen vaalii urheilun tasa-arvoa ja lasten innostamista liikunnan pariin – "Ilolla katson tätä päivää"

Oman kylän kulttuurimies Tapio Piilo saa arkiston Multian kirjaston kotiseutukokoelmiin

Jyväskyläläinen metalliyhtye Lost Society vaihtaa rumpalia uuden albumin julkaisun kynnyksellä

Jyväskylä Sinfonia kävi kouluissa todistamassa, ettei klassinen musiikki ole tylsää – näin komeasti soi Finlandia sählypallolla

Jyväskyläläinen lääkäri Anni Saukkola lähti vastaiskuun huuhaata vastaan – pyrkii dialogiin, vaikka mustasalva- ja hopeavesi-jutuista meneekin "kuppi nurin"

Kolumni: Pessimisti pettyy aina ja nauttii siitä – mahtaa olla melkoinen taakka jatkuvasti pohtia, miten jokin menee kohta pieleen

Katso seitsemän poimintaa Tukholman huonekalumessujen osastoilta: keväisiä värejä ja uusia muotoja, myös vastuullisuus näkyi

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.