Ranskalaisnaiset saapuvat kisaamaan paremmuudestaan Lappiin – keulakuvana Suomen ex-missi

Tunturiralli-viikonloppuna 26.–28. tammikuuta Rovaniemellä kisailee myös yli sata ranskalaista naista arktisissa olosuhteissa. Lumella ja jäällä kisattavan Finland Trophyn takana on ranskalainen Thierry Jacob, joka on aikaisemmin järjestänyt vastaavantyyppisiä seikkailumatkoja lähinnä miehille ja erityisesti hiekka- ja aavikkokohteissa.

Nyt ensimmäistä kertaa kilpailu järjestetään naisille. Kilpailulla tuetaan taistelua rintasyöpää vastaan. Tästä syystä Suomesta tapahtuman keulakuvaksi on kutsuttu vuoden 2001 Miss Suomi ja tv-juontaja, jyväskyläläistaustainen Heidi Sohlberg, joka on sairastanut hiljattain rintasyövän.

– On hienoa tulla mukaan tapahtumaan, jonka teema on minulle tärkeä. Saan juontaa tänä keväänä myös kahta hyvinvointiin keskittynyttä tv-ohjelmaa Elixiriä ja Huomenta Suomen uutta Duunikuntoa, Sohlberg kertoo.

Kilpailun osallistujien joukossa on naisia, joista osa on Ranskassa erittäin tunnettuja. Mukana on muun muassa Miss Ranska 2011 Laury Thilleman sekä poliittisen talk show’n emäntä Valerie Trierweiler, joka tunnetaan myös suhteestaan Ranskan entiseen presidenttiin François Hollandeen.

Napapiirin talvisissa olosuhteissa käytävä kolmipäiväinen seikkailukisa pitää sisällään 20 kilometrin lumikenkäilyn sekä 40 kilometrin fatbike-ajon. Kolmannen kisapäivän finaali käydään Ounasvaaran Hiihtokeskuksen rinteissä esteratakisana, jota yleisö ja media voivat tulla seuraamaan paikan päälle.

Tapahtuman paikallisista järjestelyistä vastaa Wild Nordic Finlandin Sami Päivike.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen verkko 1 kk / 6 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .