Hell on Wheels -kiertue: Järjestyshäiriö, Zacharius Carls Group, Voltas ja Hostages 10.2.2006

Hell on Wheels -minikiertueen motiivi on sinänsä aika vaatimaton. Verukkeena on kevyen sarjan rockyhtyeiden Hostagesin, Voltasin ja Järjestyshäiriön ep-julkaisuiden promootio; illan aikana vain Zacharius Carls Group saattoi perustella oloaan hieman aikaisemmin julkaistun kakkosalbuminsa materiaalilla.

Sisällöllisesti ilta oli lähtökohtiaan palkitsevampi. Hostagesin aika ideattoman ja tavanomaisen rockin jälkeen paransi jo seuraavana soittanut Voltas vaikutelmaa.

Voltas ei lukeudu rockin uudistajiin, mutta se onnistuu tulkinnassaan, varsinkin laulajansa Kaapo Kokkosen ansiosta, tavalla, joka valaa uskoa rockin peruskaavojen ja ideoiden pettämättömyyteen. Voltasin poprocklyriikkapastissit käsittelivät tietysti tyttöjä, poikia ja halua nousta tähtiin kimaltamaan. Mutta näitä virsiä tulkitessaan Kokkonen oli dekadentti ja ylpeä, mutta myös haavoittuva ja sanottavaansa uskova rock-kukko.

Suomalainen musiikkikenttä on siinä määrin oppinut tekemään englanninkielistä rockia, että pelkästään peruspätevällä rock'n'rollilla ei viimeistä rutistusta tehdä. Tässä olisi Zacharius Carls Groupilla näytön paikka. Sen aikaisempi Agents-vaikutteinen maalaileva rock on varsin omaperäistä ja tunnistettavaa. Viime aikoina yhtye on valitettavasti ollut siirtymässä suoraviivaisempaan esitystapaan.

Parhaimmillaan tämä suuntaus on jämäkkää rockia, heikoimmillaan - ja liian usein - melkoista halonhakkuuta. Sulavimmillaan bändi olikin päätösnumerossaan Aeroplane Blues, jossa kitaristi Jussi Sivonen puhalsi kovasti eloa esitykseen ja Ossian Marttalan voimakas ääni pääsi oikeuksiinsa osana bändiä, ei sen ainoana tukijalkana.

Järjestyshäiriö luo näkymiä menneeseen, nostalgisoiden 80-luvun estetiikkaa ja väistämättä myös omia lapsuudenmaisemiaan. Itsetyytyväisine kitarasooloineen järjestyshäiriön yleistyyli lähestyi hard rockia.

Ihailtavasti yhtye osoitti kykyään myös balladin saralla. Voitaisiin kurkottaa tähtiin oli suorastaan moitteeton slovarinäyte.

Uusimmat

Tänään

Viitasaarelaiset naiset innostuivat neulomaan 350 paria villasukkia veteraaneille – Neuloosi jäi päälle ja nyt he kokoontuvat kerran viikossa neulomaan ja juttelemaan

Katri, 37, teki haaveestaan totta: Jätti virkamiesuran ja perusti Muurameen kotieläinpihan, jossa pääsee rapsuttamaan ja ruokkimaan

Rockia aurinkosähköllä, rallijuna Jyväskylään, biohajoava shottimuki, lyhyet suihkut JYPin pelaajille – Näin viihteestä tehdään ekologisempaa

Kommentti: Roskien lajittelu on osattava vielä viidennenkin kaljan jälkeen

Hannele Huovi, 70, yllättyi itsekin kirjoittamiensa lastenrunojen määrästä: "Jos kaikista niistä tekisi kirjan, ja se putoaisi lapsen varpaille, kävisi huonosti"

Vaajakosken ABC:sta tulee uuden tosi-tv-ohjelman näyttämö

Kolumni: Paljon huomiota herättänyt lyhytelokuva Star Shaped Scar yllättää ja närkästyttää (sisältää juonipaljastuksen)

"Prinssin käsisuudelma jäänyt ikuisesti mieleen"

Palokärjen silmä on omituinen ja kertoo linnusta paljon – katso Jussi Murtosaaren kuvat Suomen suurimmasta tikasta

Headhunterin soitto Jouko Jokiselle yllätti: "Oletko katsonut syntymävuoteni oikein?" – Ylen uutis- ja ajankohtaistoiminnan päätoimittaja varttui Keuruulla

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.