Himoksella aiempaa hiljaisempi juhannus: "Puhumalla selvittiin aika lailla kaikesta"

21. kertaa tänä vuonna juhlittavan Himos Juhannuksen viimeinen bilepäivä on sujunut lupaavan aurinkoisen aamun jälkeen viileänä ja tuulisena. Tapahtuman tuotantopäällikkö Anniina Havukainen arvelee, että muuttunut säätila on hieman verottanut lauantain juhlijamäärää.

­– 39 000 oli kävijämäärä lauantai-iltapäivään mennessä. Muutamalla tuhannella ollaan jääty viime vuodesta siis, Havukainen kertoo.

Havukainen kuvailee juhannusjuhlinnan sujuneen Himoksella tänä vuonna hyvin rauhallisesti.

– Tänään on vähän viileämpää, joten jäätäneen vähän hiljaisemmalle tasolle juhlinnan suhteen. Torstaina ja perjantaina kuuma keli välillä hieman kuumensi tunteita, mutta puhumalla on selvitty aika lailla kaikesta.

Perjantai-iltana Himokselta julkaistuun juttuun bongatut paljumiehet löytyvät juhlakansan seasta uudestaan; Ville ja Niilo suorastaan nykäisevät median edustajia hihasta, ja tarina alkaa virrata. Edellisessä jutussa myös esiintynyt Ari (tai ehkä Kari?) on edellisen yön aikana ilmeisesti kadonnut porukasta. Kaverin löytymiseen on kuitenkin vahva luotto.

Seuraavaksi miehet esittelevät polleina uusia Original Long Drink -paitojaan.

­– Tossa portilla vaihdettiin paidat päikseen. Nämä maksoivat 35 euroa kappale ja meidän omat paidat siihen vielä päälle, Niilo sanoo.

– Mulla oli viikko sitten ostettu Calvin Kleinin paita päällä, se lähti sitten rahojen mukana vaihdossa uudelle omistajalle. En kadu mitään, julistaa Ville.

Miehet kertovat heillä kestäneen tänään yli tunnin kävellä leirintäalueelta festaripaikalle.

– Jouduttiin vähän juttelemaan ihmisten kanssa, kun porukka halusi tietää, että mistä näitä paitoja saa.

Samaa kuosia olevat shortsit ovat kuulemma jo matkalla miesten luokse.

– Ne tilattiin kännykällä snägärijonossa. Nyt tarvitaan enää släbärit ja aurinkolasit. Ja ämpäri, Ville pohtii.

– Hauskinta tässä on se, että kumpikaan meistä ei edes juo Original Long Drinkiä kovin paljoa. Itse asiassa lonkero on aika pahaa, Niilo tuumaa.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .