Hirvoset ja Mäkiset ovat naapureita ja ystäviä, jotka sattumalta menivät naimisiin samana päivänä

Morsiamet valitsivat toisistaan tietämättä lähes identtiset vihkisormukset.

Kuusi vuotta sitten jämsäläinen Jussi Mäkinen seisoi uuden tuttavuuden, Satu Kangasniemen, oven takana Jyväskylässä. Satu avasi oven, ja siitä kohtaamisesta kaikki alkoi.

– Olin sopinut ystäväni kanssa, että hän soittaa minulle illalla ja pelastaa treffeiltä, jos on tarpeen. Aika nopeasti selvisi, että ei tarvitse. Ihastuin Jussiin saman tien, Satu, 33, – nykyään Mäkinen – muistelee.

Myös tuore aviomies Jussi Mäkinen, 37, muistaa ensitapaamisen hyvin.

– Kyllä se oli se Sadun ensimmäinen hymy siinä ovella, mikä minut hurmasi, mies tunnustaa.

Aikaisempi viestittely oli jo osoittanut, että molemmat jakavat samankaltaisen arvomaailman.

 

Kuusi vuotta sitten toisaalla jämsäläinen Matti Hirvonen laittoi Emilia Katajamäelle viestin ja pyysi tätä mukaan Päijänteelle risteilylle. Kotonaan Emilia hyppi riemusta, eikä päätöstä tarvinnut miettiä hetkeäkään.

– Olin katsellut Mattia sillä silmällä jo kauan, kuuluimme samaan kaveriporukkaan. Vihdoin vikittelyni tuotti tulosta ja Matti alkoi lämmetä, Emilia, 30 – nykyään Hirvonen – paljastaa nauraen ja sanoo ihastuneensa Matin iloiseen luonteeseen ja siihen, että mies osaa kuunnella.

– Noh, pitihän sitä kokeilla, tuleeko virvelillä mitään. Kyllä siinä jo ihastusta oli puolin ja toisin, Matti Hirvonen, 40, myhäilee.

 

Molemmat rakkaustarinat johtivat lopulta perheen perustamiseen, kihlautumiseen vuonna 2015 ja tänä kesänä solmittuihin avioliittoihin. Tarinat myös linkittyvät yhteen mielenkiintoisella tavalla.

Pari vuotta sitten perheistä tuli naapureita Jämsän Haavistossa, ja he ystävystyivät keskenään. Täysin sattumalta molemmat astelivat alttarille täsmälleen samana päivänä ja samaan kellonaikaan. (Naiset myös valitsivat sattumalta lähes identtiset vihkisormukset.)

– Häissämme morsiamen ryöstön yhteydessä palautettiin ensin väärät morsiamet. Siellä oli hetken ajan juhlakansa ihmeissään, kun väärä morsian ilmestyi paikalle. Sulhaset joutuivat lisähommiin, jotta oikea vaimo palautui rinnalle, naiset kertovat.

 

Naapureista on tullut hyviä ystäviä, joita yhdistää samankaltainen elämäntilanne: pienet lapset ja ruuhkavuodet.

Perheen perustaminen tuli molemmilla pariskunnilla eteen suhteen alkutaipaleella, kun vauvat ilmoittivat tulostaan. Eikä Jussia kauhistuttanut se, että Sadulla oli poika jo ennestään:

– Halusin itsekin lapsia ja toivoin löytäväni naisen, joka arvostaa perhe-elämää. Onneksi löysin. Ja nyt meillä on kaksi yhteistä tytärtä, 5- ja 1-vuotiaat.

Perheen lisäksi myös parisuhde on tärkeä niin Hirvosille kuin Mäkisillekin. Naimisiinmeno ei ollut mikään itsestään selvä päämäärä, mutta kun oikea ihminen oli rinnalla, tuntui hyvältä sinetöidä suhde. Kumppanin tärkeyttä pyritään tuomaan arjessa esiin monin eri tavoin.

– Eilen Jussi järjesti yllätyksen. Hän ilmoitti, että minulla on puoli tuntia aikaa valmistautua. Hän oli järjestänyt lastenhoidon ja vei minut ensin syömään ja sitten teatteriin. Oli ihanaa viettää ilta ihan vain kahdestaan, Satu kiittelee.

 

Myös Emilia ja Matti, 5- ja 3-vuotiaiden tyttöjen vanhemmat, pyrkivät kerran kuukaudessa järjestämään illan ja yön ilman lapsia.

– Joko olemme ihan vain kotona, syömme ja katsomme leffaa, tai sitten lähdemme ulos, vähän fiiliksen mukaan. Ja sen tavallisen arjen keskellä yritämme muistaa huomioida toista, Emilia kommentoi.

Hirvoset kertovat arvostavansa toisen läsnäoloa ja tietoisuutta siitä, että toinen on tukena ja turvana, tuleepa vastaan mitä tahansa. Yhdessä on myös hauskaa.

Satu peesaa ja lisää, että kyse on kokonaisuudesta, siitä että toiseen voi luottaa ja että perheenä on hyvä olla.

– Ehkä sen voisi tiivistää niin, että katsotaan samaan suuntaan ja ollaan valmiita tekemään sen eteen töitä.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .