Hylätty agentti jahtaa totuutta

Taas kertyy digiboksin kovalevylle lisää katsottavaa. Toiminnallinen rikosdraamasarja Burn Notice jatkuu uusin jaksoin. Burn Notice tuskin jää tv-historiaan, mutta sen seurassa viihtyy väkisinkin.

Agentti Michael Westen ( Jeffrey Donovan) oli pitkään hallituksen salainen agentti, joka yllättäen hylättiin kentälle selityksiä antamatta. Westen palasi aurinkoisiin kotimaisemiinsa Miamiin ja ryhtyi ottamaan selvää siitä, kuka hänet petti ja miksi.

Ansaitakseen elantonsa Westen tekee melkein mitä tahansa hanttihommia. Päähenkilöä avustavat entinen tyttöystävä Fiona ( Gabrielle Anwar) ja vanha hyvä kaveri Sam ( Bruce Campbell).

Burn Notice
MTV3 klo 23.35

Steve Irwin: Made in Australia

Lukuisissa luontosarjoissa esiintynyt australialainen Steve Irwin tunnetaan myös nimellä Krokotiilimies. Tai tunnettiin, sillä mies kuoli Isolla Valliriutalla syyskuussa 2006 isokeihäsrauskun pistokseen. Irwinin nimikkosarja Krokotiilimies alkaa tänään JIMillä.

Sarja sijoittuu australialaiseen eläintarhaan, jota Steve Irwin johti päivätyökseen. Myös vaimo Terri työskentelee samassa eläintarhassa. Ensimmäinen jakson dramaattinen huippukohta on hengenvaarallisen myrkkykäärmeen purema.

Luontoa ja eläimiä rakastanut Steve Irwin puhuu vahvalla aussiaksentilla ja vaikuttaa muutenkin karskin australialaismiehen prototyypiltä.

Krokotiilimies
JIM klo 20.00

Lisäaineet eivät ole vain haitaksi

Pitäisikö elintarvikkeiden lisäaineista huolestua? Tieto terveysriskeistä on johtanut siihen, että ihmiset pitävät kaikkia E-alkuisia aineita terveydelle haitallisina.

Kulinaristi ja maailmanmatkaaja Stefan Gates lähtee tutkimaan lisäaineiden maailmaa BBC:n dokumentissa. Mies aikoo selvittää, ovatko kaikki lisäaineet oikeasti niin haitallisia kuin väitetään. Matkan varrella on tavoitteena maistaa mahdollisimman monta E-ainetta.

Matkan aikana selviää, että moni ihmiselle tärkeä asia, kuten hengittäminen, ei olisi mahdollista E-aineita. Kolmiosaisen dokumenttisarjan ensimmäisessä osassa paneudutaan ruokien väreihin.

Lisäaineet vaikuttavat paitsi väreihin myös makuihin. Stefan muun muassa yrittää lisäaineiden avulla saada lapset syömään vihanneksensa.

Prisma: Lisäaineet
lautasellamme
TV1 klo 19.00

Franco kuoli, elämä jatkuu

Espanjalaisdraama Francon aika - näin sen koimme on jäänyt monilta huomaamatta laadukkuudestaan ja viihdyttävyydestään huolimatta. Epäilen, että siitä saadaan syyttää sarjan tylsää ja epämääräistä nimeä.

Kyseinen Franco on Francisco Franco, joka toimi Espanjan diktaattorina vuosina 1939-75. Francon aika ei kuitenkaan ole poliittinen sarja. Siinä on seurattu tavallisten ihmisten elämää Madridin kuvitteellisessa San Genaron kaupunginosassa.

Viimeksi nähdyssä sarjan 154. jaksossa Franco kuoli. Tämä tapahtui 20. marraskuuta 1975. Siksi sarja vaihtaa nimensä muotoon Francon jälkeen - Alcantaran perhe. Tulossa on ensimmäinen joulu ilman Francoa. Mutta onko mikään oleellinen oikeastaan muuttunut?

Francon jälkeen -
Alcantaran perhe
Yle Teema klo 19.00

Uusimmat

Tänään

Burleskia kiihkeimmillään: Glamouria, keimailua ja sopivasti paljasta pintaa – Katso kuvat!

Valtawirta julkaisi uuden singlen: "Kurjet" näyttää, että lopulta tärkeintä ovat kiitollisuus, toivo ja lämpö – kuuntele single videolta

Kolumni: Rakastettu komediasarja Frendit tekee paluun, mutta miten siihen pitäisi suhtautua?

Lestadiolaissuvun tyttären harrastus, jossa kroppaa esitellään bikineissä, ei ole ongelma, koska Katariina voittaa asenteellaan

Kolumni: Tositelkkari voi olla hengenvaarallista – ihmisille pitäisi tehdä selväksi, mitä omana itsenä esiintyminen tv:ssä tarkoittaa

Tiesitkö, että Suomen Huutokauppakeisari -ohjelman takana on käsikirjoittaja, joka huusi Toni Niemisen mäkisukset ja tekee dokumenttia trans-sukupuolisen Jennin elämästä

Jyväskylään jälleen menestystä mestaruustasolla – Katutanssin SM-kisoista neljä mitalisijaa

Kolumni: Aika jolloin uskallettiin olla hitaita – tältäkö tuntui kun televisio-ohjelmat antoivat katsojalle tilaa käyttää omaa mielikuvitusta

Uusi KSML.fi-visa testaa maakunnallisen tietämyksesi – kokeile miten hyvin tunnet knoppitietoa Keski-Suomesta

Kolumni: Sohvaperunat on tv-ohjelmien aatelia – legendaarinen lausekin olisi jäänyt syntymättä ilman ohjelmaa

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.