Hyvä iskelmä kestää aikaa

Iskelmää pidetään kertakäyttötuotteena, päiväperhona, joka unohtuu hyvin pian. Alan "päällikkö" Kari Tapio näkee kuitenkin asian toisin.

- Toivoisin, että nämä rallit jäisivät isältä pojalle. Hyvä iskelmä kestää aikaa. Siksi olen pitänyt isoa bändiä ja pestannut huippumuusikoita. Toivottavasti lauluni kestävät kuuntelua myös sen jälkeen, kun olen poissa.

Nyt Kari Tapion kuuntelijoiden on kuitenkin syytä elää vahvasti tässä hetkessä. Maestro pukkasi juuri ulos uuden albuminsa nimeltä Kuin taivaisiin. Pitkäsoitto todistaa jälleen siitä, että Kari Tapion taidot - ja se Ääni - kypsyvät entisestään iän myötä.

Ei ole liioittelua sanoa, että määre Suomen Johnny Cash istuu Suonenjoen lahjaan Suomen iskelmälle yhä paremmin.

Maestro hermoilee ennen keikkaa

Luulisi, että "Klabbi" Tapio olisi erittäin pitkän kokemuksensa myötä löytänyt rennon rutiinin levyjen ja keikkojen tekoon. Väärä luulo. Konkari hermoilee edelleen lujasti ennen jokaista keikkaa. Tämä on myös yleisön kunnioitusta: kuulijoille pitää pystyä tarjoamaan aina parasta.

- On myös tunnustettava, että uuden albumini nimibiisissä Kuin taivaisiin oli korkein rima mitä levytysurallani on koskaan ollut. Sävelmän alkuperäinen versio ( You Raise Me Up) on tenorin laulama, ja minähän olen bassobaritoni. Suoraan sanoen pelotti, toimiiko homma.

Lopputuloksen tason voi jokainen todeta valmiilta levyltä.

Se, että Klabbi mieltää itsensä yleisön palvelijaksi, käy ilmi myös "Iskelmäministerin" kannasta julkisuuden varjopuoliin.

- En tiedä tottuuko julkisuuteen ikinä, mutta nimikirjoitusten antaminen ei minua haittaa. On tässä tullut koettua myös aikoja, jolloin kukaan ei nimmareita tullut pyytämään, Kari sanoo ja katsoo varmistukseksi suoraan silmiin.

Suomen Nat King Cole?

Tapio myöntää, että hän ei kuuntele enää vapaa-ajallaan juurikaan musiikkia. Kun on laulanut työkseen 40 vuotta, työn ulkopuolella huomaa hakeutuvansa kummasti muun touhun pariin. Yksi näistä on kalastus.

- Tapio Rautavaara sanoi tästä hyvin. Kun häntä pyydettiin laulamaan, Tapsa tuumasi "Jos sä tapaat Veikko Hakulisen baarissa, et sä pyydä, että hiihdäs tosta 50 kilometriä. Kyllä sä annat sen juoda rauhassa kaljan", Klabbi imitoi autenttisella Rautavaara-äänellä.

Jos Kari kuitenkin huomaa päätyvänsä levyhyllyn ääreen, sieltä valikoituu soimaan monasti Nat King Colea.

- Kuuntelen päälliköitä kuten Nat Kingiä. Hänen tasoaan ei voi edes kuvailla sanoilla.

Nat King Cole lauloi Amerikassa melodisia, täyteläisiä iskelmiä muita paremmin. Suomessa sama määritelmä pätee melkoisen tarkkaan Kari Tapioon.Konkarilla täysi kymppi

Kari Tapiolla oli viime viikolla useitakin syitä juhlaan. Laulaja toi julki uunituoreen Kuin taivaisiin -levynsä, mutta lisäksi tuli arvokasta seinäntäytettä kotiin.

Kari Tapio pokkasi nyt kaksi platinalevyä albumeistaan Paalupaikka ja Toiset on luotuja kulkemaan. Se, että jälkimmäinen levyistä sai samalla kultalevyn, jäikin hässäkässä jo arvometallin jalkoihin.

- Kari Tapion täytyy jo harkita talonsa laajennusta, jotta kaikki platinalevyt mahtuvat seinille, kehaisi artistin levy-yhtiön Edelin nokkamies Ile Vainio.

Aivan vielä ei moiseen liene tarvetta, mutta Kari Tapion levymyynti on yhtä kaikki ollut jo pitkään muhkeata. Nyt laulaja on saanut täydet kymmenen platinalevyä.

Platinalevy myönnetään Suomessa 30 000 albumin myynnistä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.