Hyviä lauluja ja huonoa makua

POP

Elton John

Hartwall Areenalla Helsingissä 10.10.2009

Elton Johnin massiivinen The Red Piano -show saapui vindoinkin myös Suomeen. Herran piti esiintyä täällä jo viime vuoden joulukuussa, mutta konsertti jouduttiin perumaan viime hetkellä laulajan keuhkoputkentulehduksen vuoksi. Avauskappaleena soitetun Bennien jälkeen hän pahoittelikin tapahtunutta ja kiitti fanejaan kärsivällisyydestä.

The Red Piano-show on esitetty Las Vegasissa ennätykselliset 243 kertaa. Elton ja taustabändinsä pystyisivät varmasti soittamaan setin läpi vaikka unissaan. Minkäänlaista kyllästymistä samojen kappaleiden soittamiseen illasta toiseen ei silti ollut havaittavissa. Varsinkin 62-vuotias maestro itse vaikutti nauttivan esiintymisestä ja oli ikäisekseen hyvässä iskussa.

Videoartisti ja valokuvaaja David LaChapellen suunnittelema lavarekvisiitta ja taustavideot olivat täysin yliampuvia. Tämä on Eltonin tapauksessa tietysti kehu, sillä hänen keikkojensa tavaramerkkeinä ovat patetia ja camp-estetiikka. Lavalla nähtiin jättimäiseltä led-näytöltä jatkuvaa videokuvaa liittyen löyhästi menossa oleviin kappaleisiin. Ilmalla täytettyjen jättimäisten säärien, sydämien ja ruusujen keskellä töröttäneet monimetriset falliset banaanit naurattivat jopa hetken. Kaikki tämä silmänruoka oli viihdyttävää, mutta pidemmän päälle tarpeetonta. Settilista koostui pelkästään hiteistä eri vuosikymmeniltä ja se olisi toiminut ilman moista karnevaaliakin. Kappaleiden sovitukset eivät antaneet bändille paljon liikkumavaraa, vaan kaikki soitettiin millintarkasti showelementtien ehdoilla. Illan huippuhetki oli ehdottomasti Rocket Man, jonka lopun ennalta sovittu jamittelu nosti uusiin sfääreihin. Onneksi pienimuotoisempaakin ilmaisua kuultiin kappaleiden Nikita, Candle in the Wind ja encore Your Songin aikana. Nämä Sir Elton esitti yksin pelkän pianon säestyksellä.

Melkein loppuunmyydyn Areenan yleisö innostui kunnolla vasta keikan loppupuolella. Bitch is Back ja I'm Still Standing saivat keski-ikäiset naiset tanssimaan, ja kourallinen yleisöä päästettiin jopa lavalle asti Saturday Night's Alright For Fighting -kappaleen aikana.

AKI LEHTI

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.