Hyydytetty kakku isänpäiväksi

Hyydyttämällä tehtävät kakut ovat juhlavia tarjottavia niin perheen omiin juhliin kuin suurempiinkin kekkereihin. Hyydytty kakku tehdään koristelua vaille valmiiksi jo edellisenä päivänä.

Pohjaan on kaksi vaihtoehtoa: paistettu kakkupohja tai keksinmuruista ja rasvasta tehty seos.

Kuohkean hyydytettävän täytemassan perusraaka-aineita ovat tavallisimmin kermavaahto, rahka, tuorejuusto, jogurtti tai vaahdotettu vaniljakastike, joissain ohjeissa on myös kananmunia. Maku täytteeseen tulee esimerkiksi sulatetusta suklaasta, vaniljasta, sitrushedelmien mehusta ja kuoresta, marjoista tai hedelmäsoseesta. Esimerkiksi vauvojen hedelmäsoseet ovat helppokäyttöisiä täytteissä.

- Kun hyydytetyn massan päälle valmistaa kiilteen, on lopputulos huoliteltu. Kiille lisäksi ehkäisee kakun pinnan kuivumista, vinkkaa Jyväskylän ammattiopiston leipuri-kondiittorilinjan opettaja Marja-Leena Pitkäjärvi.

Tee isänpäiväksi esimerkiksi kakku, jonka täytemassa on tehty valkosuklaasta ja tuorejuustosta ja maustettu sitruunalla. Raikkautta tuovat päälle tuleva puolukkamehukiille ja puolukat.

Jos ei halua tehdä puolukkapäällystä, koristeeksi ja maun tuojaksi sopivat esimerkiksi suklaasta vuollut lastut.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Liivatelehti vaatii omat niksinsä

Valkosuklaa-juustokakku

Hyydytetty makea piimäkakku

Baileys-torttu

Juusto-valkosuklaatorttu