IS: Ismo Leikola avoimena taloudellisesta tilanteestaan – "Jenkeissä raha kiinnostaa ehkä ihailumielessä, mutta Suomessa..."

Ass- ja shit-mies ihmettelee suomalaisten suhtautumista rahaan ja toisten palkkoihin.

Yhdysvalloissa uraa tekevä jyväskyläläinen stand up -koomikko Ismo Leikola avautuu Ilta-Sanomien haastattelussa taloudellisesta tilanteestaan.

– Los Angelesissa kaikki raha, mikä tulee, myös menee. On hienoa, että pystyn elättämään itseni pelkällä stand upilla Jenkeissä, missä kilpailu on todella kovaa, Leikola kertoo.

Leikola kuulemma voi elää nyt rakastamallaan työllä, mutta varsinaisesta rikastumisesta hän ei puhu.

– Pärjään, mutta mistään rikastumisesta ei voi puhua. Jos vedän Jenkeissä samankokoisen livekeikan kuin Suomessa, miksi siellä olisi parempi liksa? Livekeikat ovat livekeikkoja ja lipun hinta on lipun hinta maahan katsomatta, Leikola sanoo.

Lisäksi Leikola muistuttaa Ilta-Sanomien jutussa, että Yhdysvallat on kallis maa.

– Kun kävin Suomessa ruokakaupassa oikein ällistyin, kuinka älyttömän halpaa ruokaa Suomesta saa. Suomessa kaikki on halvempaa kuin Jenkeissä – paitsi bensa.

Leikolaa ihmetyttää suomalaisten kiinnostus rahaa ja toisten palkkoja kohtaan.

– Jenkeissä raha kiinnostaa ehkä ihailumielessä, mutta Suomessa se kiinnostaa aivan muussa mielessä, Leikola sanoo, mutta ei täsmennä, missä mielessä.

Samalla mies kiistää haastattelussa, että olisi rikastunut älyttömästi Yhdysvalloissa – menestyksestään huolimatta.

Leikola tunnetaan tällä hetkellä Jenkeissä ass- ja shit-miehenä kahden onnistuneen esiintymisen jäljiltä. Kesällä Leikolaa on perinteisesti nähty taas Jyväskylässäkin.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.