IS: Keskisuomalaisille tuttu mini-Anita toipuu työtapaturmasta

Keskisuomalaisille hyvin tuttu laulaja Anita Hirvonen, 73, toipuu hitaasti mutta varmasti työtapaturmasta. Äänekoskella syntynyt Hirvonen loukkasi itseään keikkabussin rappusissa reilu vuosi sitten. Hän liikkui ensin rollaattorin avulla, nyt kävely sujuu jo keppien kanssa.

Ilta-Sanomien tuoreessa haastattelussa Hirvonen kertoo, että toipumista ei ole edistänyt se, että hän sai vakavan vamman jo 20 vuotta sitten esiintyesssään.

Riihimäellä nykyisin asuva Hirvonen kertoo IS:n haastattelussa kaipaavansa yleisöä, esiintymistä ja laulamista. Mielen pitää virkeänä kuulemma se, että fanit jo kovasti kyselevät, koska mini-Anita jatkaa keikkailua. Lehden haastattelussa Hirvonen arvioi, että voisi palata pienimuotoisille keikoille jo syksyllä.

Hirvonen on ollut viimeksi toipumassa Virossa Saarenmaalla.

Anita Hirvonen, oikealta nimeltään Anita Riitta Helena Lindgren eli rajun lapsuuden Äänekoskella. Elämä muuttui, kun hän teki vuonna 1967 ensimmäisen hittinsä Itke vaan, jos helpottaa. 1970-luvun suosituimpiin kappaleisiin kuului puolestaan Sydän rakastaa ja vielä 1980-luvullekin mahtui sellaiset menestyskappaleet kuin Rantareggae ja Et usko, kuinka koskeekaan.

Suomen Tina Turneriksi tituleerattu Hirvonen sai lempinimen mini-Anita esiintyessään todella lyhyessä minihameessa aikana, jolloin muoti oli Suomessa vielä uutta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Tänään

"Se on vaan niin ihana tyyppi" – Hyytävä kelikään ei karkottanut popidoli Ellinooran keikkaa odottavia faneja Lutakosta

Magnus Mali ällistytti parikymppisenä Haluatko miljonääriksi -ohjelmassa – nyt Jahdistakin tuttu tietopankki asuu Jyväskylässä, jossa "maalaispoika" viihtyy paremmin kuin pääkaupunkiseudulla

Jämsän maajussi ei päässyt ohjelmaan, mutta sai elämänsä kirjeen – "Siinä on mun mies"

Kolumni: Sinun makusi ei ole koko maailma

Jyväskylän hurja muodonmuutos kuvina – Jussi Jäppisen kuvasarja jatkuu ja ulottuu nyt lähihistoriaan

Legendaarinen ravintola "Tirra" sijaitsi teatterin naapurissa Jyväskylässä: "Jatketaan peliä ihan kohta, kun olen käynyt sanomassa repliikit"

Näyttelijän tytär näki kohtauksen, jota ei olisi saanut nähdä – Ansa Ikosen roolihahmo kivitettiin Keuruulla 1943

Yksi laulu muutti Petri Laaksosen elämän – "Olen saanut esittää sitä kaikille tänä aikana virassa olleille presidenteille"

Kolumni: Onnellinen on se ihminen, joka ei vielä ole nähnyt tänään televisiossa näytettävää huumoriklassikkoa

Jyväskyläläinen kustantamo julkaisee Eppu Normaalista valokuvateoksen tekstimaustein – "20 vuotta sitten herrat eivät edes halunneet olla kuvattavina"

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.