Iloa ja värejä ihmisten koteihin

Kun tv-sarja kuvaa itseään sanoilla "tyyli" tai "muoti", en voi mitään haukotukselle. Joko taas? Uusi kotimainen lifestyle-sarja Tyylivarkaat ei siis ole minua varten, vaan eipä sen tarvitse ollakaan.

Ohjelman juontaa toimittaja Noora Shingler, joka on aiemmin esiintynyt TV1:n Kuningaskuluttajassa. Sisustusarkkitehti Laura Brotherus korostaa, että kodin muutokset tehdään asukkaita, ei vieraita varten. Myös Minna Haapakoski on sisustussuunnittelija.

Ohjelmassa vieraillaan tyylikkäissä ja taidolla sisustetuissa kodeissa. Niistä otetaan mallia ja ideoita muutosta kaipaaviin koteihin. Ensimmäisessä jaksossa uuden ulkomuodon saa pikkuyksiö.

Tyylivarkaat
MTV3 klo 20.05

Dostojevski ja koston oikeutus

Teema esittää katsojien toivomuksesta uusintana kahdeksanosaisen draaman Karamazovin veljekset. Sarja on venäläistä tuotantoa ja on syytä olettaa, että juuri Venäjällä ymmärretään Fjodor Dostojevskin klassikkoromaanin syvin olemus. Sarja onkin uskollinen Dostojevskin tekstille ja hengelle.

Öykkärimäinen isä on kohdellut poikiaan aina huonosti, suorastaan halveksinut heitä. Tällainen jättää jälkensä ihmiseen. Joten ei ole mikään ihme, että Karamazovin veljeksillä on usein mielessään kosto. Mutta onko kosto sittenkään oikeutettu? Auttaako se yhtään mitään? Menneisyyttä kosto ei ainakaan muuta.

Dostojevski sukeltaa syvälle ihmisen mieleen, nimenomaan sen pimeälle puolelle. Kostonhimo on inhimillinen tunne, jonka voi ymmärtää, vaikka ei sitä kannattaisikaan. Miten käy maailman, mikäli pahaan vastataan aina pahalla?

Karamazovin veljekset
Yle Teema klo 19.00

Testattavana laihdutuspillerit

Uusintana nähtävä neliosainen tiededokumentti Voiko tieteeseen luottaa on nimetty hämäävästi. Kyse ei ole niinkään tieteen luotettavuudesta, vaan kaupallisten yritysten tieteeseen perustuvien lupausten luotettavuudesta.

Professori Regan on oppinut ja älykäs tiedenainen, joka ei siedä tieteen väärinkäyttöä. Jokaisessa jaksossa Regan tutkii, mitä on tuotetekstien takana ja toimivatko tuotteet niin kuin niiden väitetään toimivan.

Ensimmäisessä jaksossa käsitellään miljardibisnestä, laihdutustuotteita ja dieettejä. Löytyykö markkinoilta sellainen dieettipilleri, joka todella tepsii? Seuraavissa ohjelmissa käsitellään lääkkeet, kosmetiikka ja lastentuotteet.

Tiededokumentti:
Voiko tieteeseen luottaa
Yle Teema klo 20.00

Stella Polaris avaa salansa

Heti sodan päätyttyä, Neuvostoliiton miehitysuhan alla, myyttisessä Stella Polaris -operaatiossa evakuoitiin salaa melkein kaikki Suomen radiotiedustelijat perheineen Ruotsiin. Yli 700 ihmistä lähti kohti tuntematonta aluksilla, joiden rahtina oli puulaatikoita täynnä salaisia koodeja ja kuuntelulaitteita.

Tom Östlingin ohjaamassa dokumentissa toimittaja Johanna Parikka-Altenstedt haastattelee mukanaolijoita ja selvittää tapahtumia. Tarinat Stella Polariksen ympärillä eivät laannu. Nuoremmat sukupolvet ovat vasta viime aikoina saaneet selville isiensä salaisen menneisyyden.

Muisti: Stella Polaris
TV1 klo 20.00

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Tänään

Marko Ahosen tärpit: Bar Bahan – tanssin jos huvittaa on kuin Tel Avivin Sinkkuelämää

Mökki Jyväskylän keskustan kupeessa sijaitsevassa siirtolapuutarhassa on oma pieni piilopaikka, jonne vieraatkin ovat tervetulleita – tästä tiedät, voitko astua porteista sisään

Ville Kuhmonen kunnosti vuosimallin 1955 Zetor-traktorin uuteen loistoon – "Purin tämän yhteen mutteriin saakka"

Marko Ahosen tärpit: Richard Nixonin mielenkiintoinen tarina kerrotaan neliosaisena dokumenttisarjana

Vanhat kuvat: Korpilahden poliisit hajuetäisyydellä pontikankeittäjistä – Moksissa mäskit maahan ja tuotantolaitos palasiksi

Marko Ahosen tärpit: Deadpool ei välitä tippaakaan siitä, mikä on korrektia ja hyvää käytöstä

Marko Ahosen tärpit: Ruotsalaisdraama Mansikkamaa kertoo herkästi nuoresta rakkaudesta

Jyväskyläläinen Janne Tuunanen kansainvälisesti kehutun ruokakulttuurikirjan kuvaajana: ”Ruuan laitto on mielestäni täydellinen yhtälö taidetta ja käytännöllisyyttä”

Tee hyvä hakemus, niin tämä bändi soittaa luonasi yksityiskeikan ilmaiseksi

Marko Ahosen tärpit: Dokumenttielokuva Leftover Women kertoo Kiinasta uudenlaisesta näkökulmasta

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.