Iskelmä Festivaali käynnistyi hyvällä fiiliksellä Himoksella – Katso kuvat

Jämsän Himos oli juuri toennut juhannusfestivaaleista, kun torstaina starttasi alueella uusi festivaali. Iskelmä Festivaali 2019 avasi portit ja juhlakansa valui levein hymyin portista sisään.

Sunnuntain vastaiseen yöhön asti kestävälle Iskelmä Festivaalille odotettiin saapuvaksi tuhansittain ihmisiä ympäri Suomen. Ennen kuin illan ensimmäinen artisti aloitti musiikki-ilottelun, riitti Himos Areenalla vilskettä, sillä tanssikansaa hemmoteltiin tanssikurssilla. Torstain tanssikurssien teemoina olivat kuviohumppa ja valssi.

Jyväskyläläinen pariskunta Hillevi Etelälahti ja Veli Haavisto ovat tanssiparkettien konkareita ja halusivat tulla tanssahtelemaan ennen kuin festivaalihuuma vie mukanaan.

– Useampana vuotena ollaan täällä festivaaleilla oltu ja vähän ex tempore lähdettiin tähän tanssikurssille nyt mukaan. Täällä oli kyllä tänään todella hyvät opettajat, Etelälahti kiittää.

Festivaalikansa valui tasaisena virtana alueelle ja osa löysi oitis karaoketeltan. Sirkku Vaajamo laulatti festivaalikansaa ja kannusti mikrofonin varteen.

– Tämä on mun eka kerta näillä festareilla ja odotan kyllä hyväntuulista väkeä saapuvan paljon paikalle. Toivon myös, että ihmiset tulisivat tähän tanssahtelemaan, Vaajamo toivoi.

Vaikka festivaaliväen pukeutuminen oli maltillisempaa kuin viikko takaperin Himoksella, riitti glitter- ja tatuointipisteellä uteliaita silmäpareja. Aino Pelttari ja Kham Oo Nya houkuttelivat ihmisiä iloitsemaan ja ottamaan ihoonsa juhlavaa koristelua.

– Kyllä nämä tatskat ja näyttävyys varmasti festariväekä kiinnostavat eniten. Täällä osataan nauttia, tytöt iloitsivat.

Ennen festivaalien ensimmäistä artistia ystävänelikko Etelä-Suomesta oli napannut aitiopaikan katoksen alta. Käsiin oli tarttunut olut ja katse oli toiveikkaana festivaalin päälavan suuntaan, jossa seisoi jo LAURA-teksti.

Liput ystäviltä

Yksi innokkaista odottajista oli Juha-Pekka Nieminen Keravalta, joka kertoi saaneensa liput Iskelmä Festivaaleille ystäviltään.

– Täytin 60 vuotta, joten he hankkivat minulle nämä liput tänne. Kyllähän tämä nyt niin mahtavalta tuntuu. Ensimmäistä kertaa ollaan täällä, Nieminen iloitsee.

Studio Aki Korpisen väki oli saapunut festareille ehostamaan ihmisiä. Pieksämäkeläinen Anni Immonen istahti parturikampaajamestari Marjoriitta Kauppisen käsittelyyn. Immonen sai kutreilleen kauniit ja juhlavat kiharat.

– Saavuttiin ystävien kanssa tänne. Piti viime vuonna varata mökki heti festivaalien jälkeisenä maanantaina kello kahdeksan, että saadaan tälle vuodelle varmasti mökkipaikka, Kauppinen nauraa.

Myös keravalainen Nieminen kertoi majoituspaikkojen vähyyden harmittaneen heidän ystäväjoukkoa.

– Tänne pitäisi saada enemmän majoituspaikkoja. Eihän me ehditty enää mitään kunnon mökkiä saamaan. Tultiin sit asuntoautolla, Nieminen kertoi.

Kuhina lavan edessä kiihtyi ja päälavan edusta täyttyi festivaaliväestä varsin nopeasti. Laura Voutilainen starttasi vuoden 2019 Iskelmä Festivaalin hyväntuulisella Laura hoitaa-kappaleellaan.

Voutilaisen tunnelma tempaisi väen tanssimaan viimeistään Prinsessan pärähtäessä soimaan. Tunnelma oli iloinen, mutta rauhallinen. Viina ei näytellyt pääroolia tänä iltana.

– Kyllähän tämä tunnelma muuttui totaalisesti viime viikosta, järjestysmies Mika Salo Enjoy Turvalta toteaa.

– Mutta eiköhän tämä tästä vielä vähän vauhdikkaammaksi viikonloppua kohden mene, hän jatkoi.

"Yritämme levittää hyvää mieltä"

Helsinki-Turku-Tampere -akselilta saapunut ystäväjoukko värikkäissä peruukeissaan herätti iloa festivaaliväen ympärille. He olivat festivaaleilla nyt 11. kertaa. #Pörröt-nimellä kulkeva joukko pyrki levittämään hyvää mieltä juhlivan kansan keskuuteen.

– Ihmisten vastaanotto on kyllä ollut aivan ihana. Kaikki halukkaat saavat kirjoittaa nimensä meidän paitoihin. Ja me yritämme levittää hyvää mieltä. Jos näemme pariskunnan, menemme oitis sinne ja käskemme pussaamaan, Repeksi esittäytyvä mies iloitsee.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .