Ismo Leikolalle ei tullut mieleen kuin frakki: ”Jos olisi skotti...”

Koomikko Ismo Leikola sai kutsun Linnan juhliin omasta mielestään yllättäen. Toisaalta hänestä suomalaiset ovat myös vähän sellaisia, että aluksi ei uskota, mutta kun ulkomailla menestyy, niin sitten siihen ei voi sanoa vastaan. Leikola nappasi Maailman hauskin ihminen -standup-kisan voiton runsas vuosi sitten Yhdysvalloissa.

– Varmaan sain kutsun, kun tuli voitto, mutta onhan standup ennen ollut marginaalikulttuuria, ja nyt se on noussut enemmän esiin.

Suomi voi Leikolan mielestä tällä hetkellä ihan hyvin, vaikka häntä on mietityttänyt, näkyvätkö maailman tapahtumat esimerkiksi keikoilla.

– Kun esimerkiksi tämä Ranska tapahtui, niin minulla oli samana päivänä keikka ja pelkäsin, että onko ihan suruliputus, mutta kyllä ihmiset kuitenkin komiikkaa haluavat, vaikka on kaikenlaisia juttuja, hän kertoo.

Leikolan mukaan komiikan alaan ei Suomen nykytilanne vaikuta, mutta hän muistuttaa, että standupkin on ollut muutoksessa. Hänen mukaansa nyt halutaan nähdä enemmän vain jotain tiettyä koomikkoa.

Suomen tulevaisuuden suhteen Leikola ei usko katastrofiin.

– Suomi pärjää varmasti, vaikka muutoksia joudutaan tekemään. Samalla kuitenkin pienetkin ongelmat tuntuvat nyt isommilta, kun kaikki ölisevät niistä joka paikassa, Leikola pohtii. Keskustelun sijasta, hän toivoo Suomeen aitoa kommunikaatiota. 

Toisaalta hän sanoo nähneensä Yhdysvalloissa esimerkiksi tasa-arvoeroja, joita Suomessa ei ole.

– Sinne Amerikkaan kun nyt olen menossa, niin se vähän hirvittää, kun on nähnyt hienoja puolia, mutta myös huonoja puolia. Siellä oikeasti laki ei ole kaikille sama, Leikola pohtii.

Linnan juhlat menevät hänen osaltaan ensihuumassa, eikä koomikko edes miettinyt muuta pukeutumisvaihtoehtoa kuin frakkia.

– Miehet näyttävät samanlaiselta massalta, ja naiset sitten räiskyvät. Mutta jos olisi skotti, niin voisi tulla hameessa, hän innostuu.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.