Jämsäläinen mörkö äänestettiin ulos Putouksesta

Keskisuomalaisedustus MTV3:n suositun Putous-ohjelman sketsihahmokilpailussa jäi lyhyeksi. Katsojat äänestivät Jukka Rasilan esittämän jämsäläisen Sulo-mörön ulos lauantai-illan lähetyksessä. Rasilan hahmo oli sketsihahmokilpailun ensimmäinen putoaja.

Sulon väitettiin opiskelevan Jämsän Mörköinstituutissa ja olevan kotoisin Jämsän Mörönmutkasta. Luonnollisesti oppilaitosta tai edes Mörönmutka-nimistä paikkaa ei ole todellisuudessa olemassa.

Putouksen sketsihahmokilpailussa katsojat äänestävät viikoittain ulos vähiten suositun hahmon. Ohjelma oli viime viikolla koko Suomen television katsotuin. Se keräsi runsaat miljoona katsojaa.

Aiempina vuosina monet Putouksen sketsihahmot ovat jääneet elämään ohjelman päättymisen jälkeenkin. Esimerkiksi Aku Hirviniemen esittämät leskirouva Marja Tyrni ja rakennusmestari Timo Harjakainen sekä Riku Niemisen tulkitsema Munamies ovat peräisin Putouksesta.

Myös hahmojen kotikunnat ovat hyödyntäneet ohjelmasta tulevaa julkisuutta. Marja Tyrni valittiin viime vuonna Vuoden turkulaiseksi. Ilmajoen Munakan kylässä taas on omistettu rakennus Munamiehelle.

Sulo-mörön lisäksi Keski-Suomi huomioitiin muutenkin lauantain Putous-lähetyksessä. Eräässä sketsissä ihmeteltiin, mikseivät kaikki tunne jyväskyläläistä runoilijaa Harry Salmenniemeä.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .