Jämsän Pavilla ei tanssita ensi talvenakaan

Kun Keskisuomalainen selvitti ensi kesänä toiminnassa olevien tanssilavojen tilannetta, "paljastui" uutinen, ettei tunnetulla tanssipaikalla Jämsän Paviljongissa tanssita lainkaan kesäisin. Ei ole kuulemma tanssittu koskaan, paikan omistava Erkki Mäntylä kertoo.

Mäntylä kertoo kuitenkin samalla myös uutisen: Paviljongissa ei tanssita myöskään ensi talvena, vaikka normaalisti 1967 aloittaneella lavalla on tanssittu elo–toukokuussa lauantaisin. Paviljongissa ei tanssittu menneenäkään talvena.

– Oli ensimmäinen talvi noin viiteentoista vuoteen, ettei tansseja ollut. Ja syynä on väen vähyys. Nuorempia ei tanssilavat kiinnosta, Mäntylä sanoo.

Mäntylä kertoo myös, että lavojen suosio vaihtelee: milloin joku paikka on pinnalla, milloin ei. Siksipä hän ei pysty nyt ennakoimaan, onko ensi talven jälkeen tansseja vai ei. Joka tapauksessa kustannuksia lavailloista tulee, kun artistit ja bändit eivät ole halpoja.

Jämsän Paviljonki on ollut vasemmistolaisten kulttuuri- ja poliittisten piirien hallussa 1960-luvulta, aina siihen asti, kun Mäntylä sen osti 1997 syksyllä.

– Ostin, kun se oli aikanaan ollut isäni maita. Siten maa palasi tavallaan takaisin kotiin, Erkki Mäntylä sanoo.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .