Jeeves ja Wooster ovat taas täällä

Ohjelmistoon palaava Kyllä Jeeves hoitaa (Jeeves and Wooster) on yksi kaikkien aikojen rakastetuimpia brittisarjoja. P.G. Wodehousen teoksiin perustuva komedia onkin napakymppi. Roolitus ei voisi osua paremmin kohdalleen. Bertie Wooster ( Hugh Laurie) on yläluokkainen tyhjäntoimittaja, työnvälttelijä ja vannoutunut poikamies. Kun Bertia saa idean, se tietää ongelmia. Tilanteen selvittäminen jää herrasmiespalvelija Woosterin ( Stephen Fry) harteille.

Kyllä Jeeves hoitaa
TV1 klo 12.15

Mansikka-Antti ei enää savuta

Kansansuosikiksi noussut leppoinen tohtori Kiminkinen jatkaa tv-uraansa uusin jaksoin. Tänä vuonna Kiminkinen puhuu varsinkin tavallisen kansan terveydenhuollon puolesta. Terveys ei saisi olla luokkakysymys. Kiminkisen vastaanotolla käy keuhkoahtaumatautia sairastava Markku Rauvala. Kotikäynnin potilas on vasta kuuden vuorokauden ikäinen poika. Vanha tuttu Mansikka-Antti päättää lopettaa tupakoinnin.

Tohtori Kiminkinen
TV1 klo 18.15

Raha ja sen käyttämisen abc

Täytyy myöntää, että olen rahankäytön suhteen höveli. Mutta sen olen ymmärtänyt, että menoja ei saa olla pitkällä aikavälillä enempää kuin tuloja. Tämän neronleimauksen ansiosta luottotiedot ovat yhä tallella. Sarjassa Kukkaron herraksi tätä mottoa opetetaan ihmisille, jotka elävät yli varojensa.

Palaamme viime vuodelta tutun lentoemäntä Laura Yrjölän tapaukseen. Laura shoppaili tilinsä tyhjäksi ennätysajassa palkkapäivän jälkeen. Nyt katsotaan, onko velkaneuvoja Kirsti Lattusen ohjeista ollut apua. Myös Peter Bäckström on sarjan vanha tuttu. Riittävätkö Peterin tulot nykyään kattamaan menot?

Kukkaron herraksi
TV1 klo 19.15

Yhdentekevä brittikomedia

Pystyn samaistumaan kuusiosaisen brittiläisen komediasarjan Onni yksillä (Fear, Stress and Anger) päähenkilön asemaan. Etätyö on nimittäin tuttu juttu, vaikka eri alalla ollaankin. Mainosmies Martin Chadwic ( Georgia Moffett) ei tosin halua jäädä etätöihin omaan kotiinsa, vaan hänet pakotetaan siihen. Koeta siinä sitten painaa duunia, kun teinityttäret pyörivät jaloissa ja mummikin on kylässä. Onni yksillä ei kuulu brittikomedioiden parhaimmistoon.

Onni yksillä
TV1 klo 23.35

Palkittavana tv-vuosi 2009

Suomen tv-maailma ja viihdebisnes ovat sen verran pieniä, että alan palkintogaaloissa pieni piiri pyörii loputtomiin. Kultainen TV -gaalassa palkittavana ovat vuoden 2009 parhaat televisio-ohjelmat yhdeksässä kategoriassa. Suoran lähetyksen juontavat Krisse Salminen ja Jani Toivola.

Kultainen TV
MTV3 klo 19.30

Hyvä kuva on tissiä ja reittä

Amerikkalainen reality-sarja Täydellinen muotikuva (The Shot) on turha tekele. Kymmenen amatöörivalokuvaajaa kilpailee rahasta ja ammattikuvaajan urasta Russell Jamesin johdolla. Puffi kertoo, että Russell James on maailmankuulu muotikuvaaja. Tästä ohjelmasta päätellen hän on enemmänkin pikkutuhma pin up -tyttöjen valokuvaaja, oikea valokuvauksen Benny Hill.

Täydellinen muotikuva
Sub klo 20.00