Joanna Lumley Niilin lähteillä

Näyttelijä Joanna Lumley on löytänyt kypsässä iässä uuden uran. Neliosainen Joanna Lumley Niilillä ei suinkaan ole ensimmäinen hänen emännöimänsä dokumenttisarja.

Lumley matkaa kahden kuukauden aikana Egyptin rannikolta Niilin äskettäin löydetylle alkulähteelle. Kulkuväline vaihtuu tarpeen mukaan laivaksi, veneeksi, autoksi, junaksi, muuliksi tai kameliksi. Maisemissakin riittää vaihtelua aavikosta viidakkoon. Luonnon lisäksi tutustutaan paikallisiin ihmisiin.

Kiehtova maailma:
Joanna Lumley Niilillä
TV1 klo 19.00

Sota varjostaa Dowtonin kartanoa

Brittiläinen epookkidraama Dowton Abbey jatkuu uusin jaksoin jo nyt. Laatusarja on ollut menestys sekä kotimaassaan että Suomessa.

Ensimmäinen kausi päättyi tietoon siitä, että Britannia on liittynyt ensimmäiseen maailmansotaan. Nuoret miehet kutsutaan asepalvelukseen, ja pian heitä kuolee valtavat määrät. Tämä koskee myös Dowtonin kartanon asukkaita, niin herroja kuin heidän palvelijoitaankin.

Isänmaan asiaa voidaan edistää myös kotirintamalla. Dowtonissa valmistaudutaan suureen hyväntekeväisyysjuhlaan.

Dowton Abbey
TV1 klo 21.00

Suosikkisarjat päiväuusintoina

TV2:n päiväohjelmistoon palaa kaksi ikuisuusdraamaa: australialainen Lentävät lääkärit (Flying Doctors) ja saksalainen Vuoristosairaala (Die Schwarzwaldklinik). Näissä riittääkin uusimista, sillä Lentäviä lääkäreitä on tehty 223 jaksoa ja Vuoristosairaalaa 77.

Lentävät lääkärit kertoo Australian syrjäseudulla sijaitsevan lääkäriaseman elämästä. Paikkakunnalle saapuva tohtori Tom Gallaghan on sydämeltään kaupunkilainen, joten kulttuurishokki on melkoinen.

Vuoristosairaala sijoittuu aivan toisenlaisiin maisemiin, Schwarzwaldin kauniiseen vuoristoon, mutta lääkäreistä on tälläkin kertaa kyse. Professori Klaus Brinkmann ja hänen poikansa Udo ovat paitsi kollegoita ja herrasmiehiä niin myös kilpailijoita keskenään. Yksi kilpa käydään sairaanhoitaja Kristasta.

Lentävät lääkärit
TV2 klo 8.50
Vuoristosairaala
TV2 klo 11.15

Tiedenörtti kohtaa mysteerin, naisen

Hitti-sitcom Rillit huurussa (Big Bang Theory) jatkuu neljännen kauden uusin jaksoin. Sarja edustaa nykyään niin muodikasta nörttihuumoria.

Naiset ovat olleet sosiaalisesti kyvyttömän nuoren tiedemiehen Sheldonin (Jim Parsons) elämässä noin sijalla 112. Nyt hän kuitenkin lähtee elämänsä ensimmäisille treffeille. Neurobiologi Amy (Mayim Bialik) ei hänkään tavisten ajatuksenjuoksua ymmärrä. Naapurin blondi tarjoilija Penny (Kaley Cuoco) joutuu nörttikaksikon autokuskiksi.

Rillit huurussa
Sub klo 20.00

Tavataan Turussa ja Tallinnassa

Näyttelijät Mikko Kouki ja Juhan Ulfsak vierailevat toistensa kotikaupungeissa ohjelmassa Teemamatka Tallinna-Turku. He kulkevat toreilla, baareissa, kaduilla, teattereissa, museoissa, vankiloissa, lähiöissä, raitiovaunuissa ja ihmisten kodeissa. Sarja esitetään neljänä peräkkäisenä iltana. Ensimmäisessä osassa Kouki ja Ulfsak tutustuvat toisiinsa ja puhuvat elokuvista. Matka alkaa Lasnamäen ja Varissuon lähiöistä.

Teemamatka Tallinna-Turku
TV1 klo 18.30

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.