Johnny Cash kaltereiden takana

Hyvät laulajat tekevät hittejä, legendaariset artistit erottuvat joukosta karismansa ja uskottavuutensa ansiosta. Johnny Cash kuului jälkimmäiseen ryhmään.

Musiikkidokumentti Johnny Cash ja Folsom Prison kertoo, miten syntyi Cash-klassikko, vuonna 1968 ilmestynyt live-albumi. Johnny Cash esiintyi Folsom-vankilan vangeille, ja levy koostettiin tuosta materiaalista.

Dokumentti levittäytyy myös musiikin ulkopuolelle. Pääteema on tietenkin Cash itse ja hänen taustansa. Laulajan omat kommentit ovat lähinnä vuoden 1990 radiohaastattelusta. Cash kuoli vuonna 2003. Sen lisäksi puheenvuoron saavat Folsomin vangit ja hieman vartijatkin.

Johnny Cash ja
Folsom Prison
Yle Teema klo 21.00

Mystinen ihmissydän

Onko sydänsuruihin mahdollista kuolla? Voiko sydänsiirrännäisen saanut ihminen muistaa, mitä sydän on entisessä kehossaan kokenut tai tuntenut?

BBC-dokumentissa Sydämen salaisuudet kuullaan tarinoita ympäri maailmaa. Ihmisen tärkein lihas on myös yleisin kuolinsyy maailmassa, mutta nyt asetelma käännetään erilaiseksi. Mitä yhteyksiä sydämellä ja mielellä on?

Prisma-dokumenteilta on totuttu odottamaan tieteellisyyttä, mutta nyt liikutaan huuhaan rajoilla. Termi "sydämen emotionaalinen äly" nosti melkoisesti maailmankuvaltaan tieteellisen tv-kriitikon pulssia. Mutta eiköhän sekin reaktio syntynyt ensisijaisesti aivoissa.

Prisma: Sydämen salaisuudet
TV1 klo 19.00

Hank Moody saa vaimonsa takaisin

Nelonen, me Californication-fanit odottelemme jo uusia jaksoa. Nyt joudumme tyytymään toisen kauden uusintoihin, joita nähdään aina kaksi jaksoa peräkkäin.

Kirjailija Hank Moody (David Duchovny) on älykäs, karismaattinen ja kyyninen mies, jolle maistuu viina, huumeet ja naiset. Silti Hank rakastaa yhä ex-vaimoaan Karenia (Natascha McElhone), joka on myös hänen tyttärensä äiti. Eikä Hank tätä tosiasiaa mitenkään peittele.

Ensimmäisen kauden lopussa Karen oli menossa uusiin naimisiin. Vanha suola alkoi janottaa, ja Karen hyppäsi Hankin kyytiin kesken häiden. Hank ja Karen haluavat muuttaa Losista New Yorkiin, mutta tytär panee vastaan.

Hank on oikeastaan aika sika mieheksi, mutta hän on rakastettava sika. Hänellä on runsaasti paheita, mutta hänessä ei ole pahuutta, kieroutta tai epärehellisyyttä. Naisetkin tällaista renttua rakastavat.

Californication
Nelonen klo 22.00

Lappi kaipaa uusia ideoita

Jyrki Kuukkanen teki konkurssin 1990-luvulla. Nyt hän haluaa eteenpäin, irti veloistaan ja uuteen alkuun. Sallan kunnanjohtaja Kari Väyrynen puolestaan koettaa estää kovia kokeneen kunnan syöksyn syvemmälle työttömyyteen.

Olisiko ratkaisu rajan takana? Joulupukki? Entä kaivos?

Naapurikunta Pelkosenniemi puolestaan panostaa matkailuun. Sinne suunnitellaan Suomen ensimmäistä matkailukaupunkia kansallispuiston kupeeseen kymmenille tuhansille asukkaille.

Millaisilla arvoilla nyt rakennetaan uutta Lappia? Kuinka Lapin luonto kestää nopeat muutokset? Miten käy pohjoisten syrjäseutujen?

Ykkösdokumentti:
Salla - Selling the silence
TV1 klo 21.30

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.