Jukka Puotila ja 60 kutsumatonta vierasta Paviljongissa perjantaina

60-vuotias näyttelijän juhlashow'ssa pääsee ääneen myös huutokauppakeisari Aki Palsanmäki.

Suomen eturivin näyttelijöihin, koomikoihin ja imitaattoreihin jo yli 40 vuotta kuulunut Jukka Puotila esiintyy perjantaina 26.2. Jyväskylässä. Paviljongin lavalle marssii hänen mukaan 60 kutsumatonta vierasta, yhtä monta kuin miehellä on ikävuosia.

Puotila täytti 60 vuotta viime syyskuussa. Juhlakiertuetta jouduttiin lykkäämään suunnitellun syksyn sijasta kevääseen Puotilan sairastuttua syöpään. Hoidot ovat tepsineet leukaperissä jäytäneeseen kasvaimeen hyvin ja kiertue toteutuu nyt helmi–maaliskuussa 23 kaupungissa.

Jyväskylän show on kiertueen viides. Puotilan mukaan esityksen vastaanotto ensimmäisissä kaupungeissa on ollut hyvä.

– Ollaan viihdytty yleisön kanssa mainiosti. Voi käydä niinkin, että vain esiintyjä viihtyy tai pelkästään yleisö, mutta nyt on syntynyt yhteys joka kerta.

Suomessa on aina ollut hyviä imitaattoreita Esa Pakarisesta ja Eemelistä lähtien, ja nykyinen stand up -komiikan nousu on vain lisännyt yleisön vaatimustasoa. Ei riitä, että koomikko vain matkii jonkun toisen ääntä.

– Tekstillä täytyy olla sisältöä. Sinulta odotetaan, että olet sisäistänyt asioita ja osaat olla kriittinen. Parhaimmillaan ihmiset saa paitsi nauramaan, myös miettimään että olipa aika tarkasti ja hyvin sanottu.

60 vierasta kuulostaa paljolta, mutta Puotilalla ei ollut vaikeuksia löytää sopivia kavereita mukaansa. Monta mieleistä hahmoa on jo ohjelmistosta poistunut, sillä edesmenneitä Puotila ei imitoi. Ikisuosikki on Paavo Väyrynen, joka on aina pinnalla, mutta myös uusia tulee mukaan jatkuvasti.

– Aki Palsanmäki on nyt ajankohtainen, Puotila vihjaa keskisuomalaisia katsojia ajatellen.

Teksti elää kiertueen aikanakin. Esimerkiksi kyläkauppias Vesa Keskisen tuore kauneusleikkaus Brasiliassa on jo päätynyt ohjelmaan. Käsikirjoituksen Puotila on tehnyt yhdessä Taina Westin kanssa.

– Otamme teeman ja sparraamme sitä workshop-tyyliin, hän valottaa kirjoitusprosessia.

Jyväskylä on Puotilalle tuttu kaupunki jo vuosien takaa, jolloin vuotuisilla matkoilla Sotkamon Vuokattiin pysähdyttiin aina puolimatkassa Jyväskylässä. Esiintymässä hän käy Keski-Suomen pääkaupungissa nykyään joka vuosi.

Jukka Puotila & 60 kutsumatonta vierasta Jyväskylän Paviljongin Wilhelm-salissa pe 26.2. klo 19. Esityksen kesto noin 2 tuntia sisältäen väliajan. Liput: 35 e/30 e.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.