Just Cause 3

Just Cause -pelisarjaa ei tunneta puhuttelevasta tarinasta tai vahvoista henkilöhahmoista. Kolmanteen osaan ehtivän pelisarjan valtit ovat aina löytyneet huikean toiminnan, tiukkojen tilanteiden ja näyttävien räjähdyksien suunnalta.

Uutuusosa jatkaa pelisarjan tutuilla linjoilla. Näyttävälle paratiisisaarelle sijoittuvan toimintapelin tarkoituksena on vapauttaa kansa diktaattorin kynsistä. Tehtävää hoidetaan hyvissä puitteissa, sillä pelaajalle tarjoillaan tutkittavaksi vapaa ja näyttävä pelimaailma. Tuttuun tyyliin tehtävien ohessa ei karteta toimintaa: räjähdyksiä ja luoteja lentelee niin luolissa, vuorenrinteillä kuin ilmassakin.

Näyttävän kepeä toimintaspektaakkeli ei monista hyvistä puolistaan huolimatta sieppaa mukaansa. Merkittävin ongelma löytyy konepellin alta: näyttävissä toimintakohtauksissa pelikonsolin tehot loppuvat yksinkertaisesti kesken.

Yskähtelevän toiminnan keskellä pelaaja kaipaisi mielenkiintoista tarinaa ja samaistuttavampia henkilöhahmoja. Näillä osa-alueilla Avalache Studiosin uutuus jää vaisuksi. Kiivaasti kilpailluilla joulunalusmarkkinoilla se ei riitä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.