Juuso "Mäkkäri" Mäkilähde toi voittopotin kotikonnuilleen: "Valinta ei ollut vaikea"

Mannerheimin Lastensuojeluliiton Jämsän paikallisyhdistyksellä on viime aikoina ollut syytä riemuun. Sunnuntaina selvisi, että Juuso Mäkilähteen taiturointi MTV3:n Voitolla yöhön -viihdeohjelmassa toi yhdistykselle 5 000 euron potin.

Tv- ja radiojuontajana tunnettu Juuso "Mäkkäri" Mäkilähde valitsi hyväntekeväisyyskohteekseen yhdistyksen entiseltä kotiseudultaan. Summa käytetään liikennekasvatukseen liittyviin tapahtumiin ja tempauksiin.

– Mietin, että haluan kohdentaa rahat johonkin mahdollisimman konkreettisesti. Lapset ja liikennekasvatus ovat lähellä sydäntäni, joten valinta ei ollut kovin vaikea. Jämsään minulla on henkilökohtainen linkki, sillä olen elänyt täällä nuoruuteni, Suomen surkein kuski -ohjelman juontajana toiminut Mäkilähde kertoo.

Niinpä Mäkilähde otti yhteyttä MLL:n Jämsän yhdistykseen, jonka puheenjohtaja Laura Seppänen innostui asiasta heti.

– On ollut hienoa jännittää tässä rinnalla, ja kannustaa Juusoa. Olemme todella kiitollisia tästä kaikesta, ja parasta tietenkin on, että tärkeä asia saa tätä kautta näkyvyyttä, sanoo Seppänen.

Tiistasina hteistyö näkyi etenkin Jämsän kouluilla, kun Mäkilähde ja joukko aktiivisia MLL:n vapaaehtoisia kiersivät tapaamassa koululaisia. Kaikki seudun kolmas- ja neljäsluokkalaiset saivat Mäkilähteeltä heijastimen, sekä ohjeistuksen:

– Näyttäkää jokainen tätä heijastinta neljälle aikuiselle. Ja samalla muistuttakaa heitä siitä, kuinka liikenteessä pitää olla varovainen. Että teitä lapsia liikkuu siellä, ja auton ratissa on oltava tarkkana.

Mäkilähteen ja yhdistyksen yhteistyö tulee jatkumaan ainakin keväällä, liikennekasvatustapahtuman merkeissä. Mäkilähde haluaa myös innostaa paikallisia yrittäjiä mukaan toimintaan hyvän asian puolesta.

Voitolla yöhön -estradiviihdeohjelmassa seitsemän julkisuuden henkilöä suoritti syksyn aikana viikoittain suorassa lähetyksessä erilaisia tehtäviä, samalla kilpaillen suurimmasta hyväntekeväisyyspotista.

20 000 euron voittosumman kohteelleen Helsingin eläinsuojeluyhdistykselle (HESY) voitti Viivi Pumpanen. Kaksi muuta finaaliin yltänyttä, Mäkilähde sekä Jukka Rasila, keräsivät kumpikin kohteelleen 5 000 euroa. Rasila keräsi rahaa Haukiputaan Ahmojen junioritoiminnalle. Muut kilpailijat tienasivat kukin 2 000 euroa.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .