Jyväskylään jälleen menestystä mestaruustasolla – Katutanssin SM-kisoista neljä mitalisijaa

Jyväskylän tanssiopisto sai menestystä 11.-12. toukokuuta järjestetyistä tanssin Street SM -kisoista Rovaniemellä. Kotiin tuotiin peräti neljä mitalisijoitusta.

The BeeCrew sijoittui junioreiden hip hop -pienryhmäsarjassa pronssille, Suicide Squad 2.0 uusi SM-hopeansa aikuisten pienryhmäsarjassa, 7.37 Rollers tanssi itselleen pronssia showcase-sarjassa ja Dancing Out Loud sai hopeaa aikuisten muodostelmasarjassa.

Tanssijoita lähti Jyväskylästä matkaan tänä vuonna noin viisikymmentä. Se on Jyväskylän tanssiopiston opettajan Sanaz Hassanin mukaan tähän mennessä suurin määrä kisaajia, jonka tanssiopisto on lähettänyt Street SM -kisoihin.

– Tänä vuonna meillä oli ekstrapaljon halukkaita tekijöitä ja runsaasti kysyntää kisoihin. Toivottavasti joka vuosi päästään aina vaan isommalla porukalla lähtemään, Hassani sanoo.

Hassani itse koreografioi SM-kisoihin muun muassa 7.37 Rollers -esityksen. Showcase-sarjassa pronssia saanut waacking-tanssiesitys laitettiin kasaan vain kuudessa viikossa.

– Kysyin tanssijoilta, että haluaisitteko vähän jännitystä ja stressiä elämään. Muut kisaryhmät alkoivat harjoitella jo viime syksynä. Se on se aika, jolloin aina katsotaan, että ketkä lähtevät tanssiopistolta kisaamaan. 29

Street- eli katutanssin SM-kisat ovat Hassanin mukaan lajin harrastajien vuoden kohokohta.

– Se on tilaisuus, jossa voi esitellä omia taitojaan, sekä myös tavata muita tanssijoita ympäri Suomea. Verkostoituminen ja oman koulun osaamisen esittely on siellä tärkeää, ei voittaminen.

Hassani sanoo, että katutanssin taso on Suomessa todella kova. Se huomattiin hänen mukaansa myös tämänvuotisissa Rovaniemen kisoissa.

– Tyylit kasvavat ja muuttuvat vuosi vuodelta ja laji näyttää koko ajan uusia puolia itsestään. Esimerkiksi showcase-sarjan finaali oli mielestäni yksi tämän vuoden kohokohdista, Sanaz Hassani sanoo.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .