Jyväskylään saapuu ihmisiä pelottava näyttely

Jyväskylässä on viikonloppuna 25.–26.4. näyttely, joka ei ole tarkoitettu heikkohermoisille. Ei ainakaan araknofobiasta kärsiville.

Kyseinen näyttely, joka on koettavissa Aalto-salissa (Väinönkatu 7, Jyväskylä) lauantaina 25.4. ja sunnuntaina 26.4. kello 11–19, koostuu nimittäin hämähäkeistä. Tarkemmin ottaen elävistä tarantuloista ympäri maailmaa. Näyttelyssä on hämähäkkejä muun muassa Pohjois- ja Etelä-Amerikasta, Brasiliasta, Afrikasta, Intiasta ja Australiasta.

Ja erityisesti yksi yksilö saa heikkohermoisten polvet tutisemaan: näyttelyssä on esillä maailman suurin tarantula. Tätä suurinta lajia täydentävät sitten lajinsa pienin sekä muut harvinaiset ja erikoiset tarantula-lajit.

Araknofobia on eräs pelon laji, ja tarkoittaa hämähäkkejä kohtaan tunnettua neuroottista, voimakasta pelkoa tai kauhua, jonka seurauksena henkilön jokapäiväinen toiminta ja sosiaalinen vuorovaikutus kapeutuu häntä itseään ahdistavalla tavalla hämähäkin kohdatessaan.

Suomessa ei luonnossa ole hämähäkkilajeja, jotka olisivat vaarallisia ihmiselle. Mikäli taas lintuhämähäkki eli tarantula pääsee puremaan ihmistä, on reaktio hyvin samankaltainen kuin – ampiaisen pisto.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .